www.car.cz
 

Z posledního závodu letošní sezony GP2 má Josef Král body a pátou příčku
     14.11.2010 20:36 - tisková zpráva


14/11/2010
BODY V POSLEDNÍM ZÁVODE

Na pátém míste dojel do cíle posledního závodu letošní sezony GP2 ceský pilot Josef Král. S ohledem na vcerejší výsledek hlavního závodu stál na startu první, ale po zhasnutí cervených svetel se Královi nepodarilo dobre odjet. Behem prvních trí zatácek se jako divoká voda pres nej prehnalo pet souperu a o neco pozdeji ješte Mexican Sergio Pérez. Ten ale neodhadl své šance na útok v souboji se Samem Birdem a poslal jej do vzduchu. Oba skoncili, což prineslo Královi páté místo, které mu zustalo až do konce.

Uprímne reknu, že jsem spokojen. Od zacátku bylo jasné, že start bude težký, protože jsme zvolili delší první prevodový stupen. Ten je pri startu pomalejší, ale jiné nastavení prevodu by nám pak prekáželo po zbytek závodu,“ lícil Josef Král v cíli. „Ze zacátku jsem se trápil, auto si nechtelo sednout a oproti vcerejšku nebylo tak jisté na brzdách. Po nekolika kolech se to ale zlepšilo.

Prvním klícovým momentem se ukázal útok Sergia Péreze. Možná jsem vypadal, že me prekvapil, ale spíše jsem si dával pozor, jinak by se mi stalo to, co pozdeji Samu Birdovi. Jejich vzájemnou kolizí jsem se posunul o dve místa nahoru. Z návratu na závodní dráhu mám velkou radost. Je jasné, že z nehody nemám žádné následky a behem víkendu jsem
jezdil vysoko v poradí. Verím, že to pomuže dalšímu vývoji mé kariéry. O nem budu své fanoušky urcite informovat.“ Perlickou závodu, krome mnoha zajímavých souboju pro formuli GP2 tolik typických, bylo pocínání Nizozemce Gieda van der Gardeho, který jezdí za tým Barwa Addax, stále bojující o titul. Nejprve ulil start, za což byl potrestán prujezdem boxy.

O chvíli pozdeji dostal stejný trest za zkracování trate, ale pri jeho odpykávání prekrocil maximální povolenou rychlost v boxech, za což byl opet potrestán. Ve formuli GP2 se udeluje za nejrychlejší kolo závodu bod, který se jevil jako extrémne duležitý s ohledem na boje od tretího místa dále mezi jezdci a hlavne mezi týmy. Van der Gardemu se nejrychlejší kolo povedlo zajet, ale bylo mu odebráno. Protože si zkrátil trat. Vítezem závodu se stal Davide Valsecchi, zejména zásluhou perfektního startu.


JAK TO DOPADLO?
Další úchvatná podívaná ve forme sezony 2010 formule GP2 je u konce. Šampionem se už na italské Monze stal Venezuelan Pastor Maldonado, kterého si ted budou zkoušet týmy formule 1, aby vyhodnotily možnosti angažmá. Spolu s ním se ve formuli 1 pri testech v Abú Zabí projede celá rada jeho kolegu. Z nich už má vicemistr Sergio Pérez dokonce podepsanou smlouvu na príští rok. Probehnou zde také testy formule GP2. Mezi týmy se o titul bojovalo až do poslední metru. Zásluhou druhé místa v cíli posledního závodu se z titulu raduje tým Rapax, pro který jezdí i šampion Pastor Maldonado, jež dnes nebodoval.

Letošní sezona GP2 byla také poslední pro soucasnou generaci formulí specifikace GP2/08. Od príští sezony se bude závodit s formulemi GP2/11, které se ješte více priblíží formuli 1.

 

Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na:www.josefkral.cz. Kontakt: Petr Najman, BRT a.s.,
tel: 603 888 863, najman@brt.cz
www.josefkral.cz
www.supernova-racing.com
www.gp2series.com
www.brt.cz

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Šenkýř Motorsport a první foto jeho horké novinky: BMW 1 Coupé GTR

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose