www.car.cz
 

Škoda Motorsport v minulých dnech korunován vítězem seriálu IRC 2010
     16.11.2010 12:17 - tisková zpráva


Značka Škoda byla oficiálně korunována vítězem šampionátu IRC a Juho Hänninen se spolujezdcem Mikko Markkulou vítězi v hodnocení jezdců pro rok 2010.

Škoda tak přetrhla tříletou nadvládu Peugeotu v tomto šampionátu. Fantastický úspěch celého týmu podtrhla druhým místem další tovární posádka mladoboleslavského týmu Jan Kopecký – Petr Starý, třetí skončil loňský vítěz seriálu Kris Meek na Peugeotu. Pohár pro vítěze značek převzal šéf továrního týmu Škoda Motorsport Michal Hrabánek.

Celkově se letos tovární tým zúčastnil 11 z 12 soutěží kalendáře IRC a na sedmi z nich slavil vítězství. Kromě těchto prvenství obsadily posádky Škoda i dalších 17 podiových umístění! Hänninen s Markkulou zvítězili v Argentině, na Sardinii a ve Skotsku, Loix s Miclottem v Belgii, na Madeiře a v České republice a Kopecký se Starým na Kanárských ostrovech.

Ke skvělým výsledkům přispěly též aktivity a výsledky privátních týmů podporovaných importéry značky Škoda, zvláště pak britský tým Škoda UK Motorsport. Úspěch vozů Fabia Super 2000 v sezoně 2010 korunovali v národních šampionátech triumfy jezdců v Německu (Matthias Kahle), Rakousku (Raimund Baumschlager), České republice (Pavel Valoušek), Španělsku (Alberto Hevia), Libanonu (Roger Feghali) a na Slovensku (Jozef Béreš).

Michal Hrabánek, šéf týmu Škoda Motorsport, právě skončenou sezonu komentuje: "Chtěl bych srdečně poděkovat všem, kteří za tímto historickým úspěchem značky Škoda stojí. Vedení automobilky Škoda, členům našeho týmu Škoda Motorsport, kolegům z technického vývoje i externím spolupracovníkům. Těm všem patří obrovský dík, neboť každý z nich přispěl svým podílem na zisku poháru šampionů IRC. Rád bych také poděkoval importérům značky Škoda ve všech zemích, kde projekt Fabia Super 2000 našel pozitivní odezvu a významně přispěl k našim společným úspěchům v oblasti zvýšeného povědomí a pozitivního image značky Škoda, které jsme udělali obrovskou reklamu."

Juho Hänninen: "Úroveň IRC v letošním roce byla vysoká, svého prvního velkého mezinárodního titulu si obrovsky vážím. Celý tým odváděl perfektní práci, neměli jsme po celou sezonu jediný technický problém a to byl důležitý základ našeho úspěchu. Protože když chcete dosáhnout dobrého výsledku, musíte rally nejdříve dokončit. Osobně jsem učinil významný pokrok na asfaltových soutěžích a již nyní se těším na další spolupráci s týmem Škoda Motorsport."

Jan Kopecký: "Chtěl bych poděkovat společnosti Škoda za možnost být součástí projektu Fabia Super 2000. Úsilí všech členů týmu bylo zúročeno fantastickým výsledkem pro značku. Druhé místo v IRC je pěkné, samozřejmě jsme mysleli na titul, ale svými chybami jsme se o něj připravili. Nicméně sezona jako taková byla povedená a již se těšíme na tu další."


PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Rally Show v Uh.Brodě od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose