www.car.cz
 

Michal Pavlík s Morganem třetí v absolutně a zároveň vítězem své třídy
     17.11.2010 21:25 - tisková zpráva


THOROUGHBRED SPORTSCAR CHAMPIONSHIP 2010: Michal Pavlík s Morganem třetí v absolutní klasifikaci a zároveň vítězem své třídy

Konferenční sál Hotelu Hilton ve Watfordu, městečku ležícím cca 35 km od centra Londýna, se stal minulou sobotu místem oficiálního slavnostního zakončení letošního ročníku Motoring Classics Thoroughbred Sportscar Championship. Jeho sezona měla celkem 8 zastávek, které následovaly v pořadí Brands Hatch, Oulton Park, Silverstone, Brands Hatch, Mallory Park, Silverstone, Cadwell Park a Snetterton.

Množina 62 jezdců, kteří se nakonec objevili v závěrečné klasifikaci, tvořila v průběhu roku velmi početné a zajímavé startovní pole sestávající z nejrůznějších závodních vozů klasických britských značek Morgan, MG, Triumph, Jaguar, TVR, Lotus…..

Michal Pavlík se s vozem Morgan 4/4 Competition zúčastnil celkem šesti závodů, všechny dokončil a ve své třídě A nepoznal během celé sezony chuť porážky, což nakonec vyústilo také v celkové prvenství. Ještě cennější je však skutečnost, že tato umístění přinesla jedenačtyřicetiletému brněnskému jezdci poctu převzít ve Watfordu rovněž pohár za třetí místo v absolutní klasifikaci Motoring Classics Thoroughbred Sportscar Championship 2010.

Vítězství ve třídě považuji za dílčí úspěch, kterému jsem vzhledem ke kvalitě mého vozu věřil již od prvního startu, ale umístění „na bedně“ v celkové klasifikaci si vzhledem k účasti více jak šedesáti jezdců cením velmi vysoko. Vím, že na slovo kdyby se nehraje, nicméně realita je taková, že do konečných výsledků se započítává maximálně sedm závodů a já jich absolvoval pouze šest, přičemž na druhého v pořadí mi nakonec chyběly pouhé čtyři body..... Takže to vlastně mohlo být možná ještě veselejší! V příštím roce se budu samozřejmě snažit potvrdit, že to vše nebyla jen náhoda“ hodnotí své účinkování samotný jezdec.

Informace a kontakty na stránkách www.mp-morgan-racing.eu  a www.michal-pavlik.eu .

Neprošlo jazykovou korekturou


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose