www.car.cz
 

Tým OffroadSport prožíval velice krušné chvíle. Ale vše se stihlo - H3 připraven !!
     30.11.2010 22:30 - tisková zpráva


Zbrusu nový bilý skvost z dřevohostických dílen Hummer H3 EVO I přejímky na Dakar stihl

Nové dobrodružství začíná

Ve dnech 24. – 25. listopadu 2010 proběhly v Le Havru přejímky závodních a asistenčních speciálů, které se chystají na DAKAR 2011. Z týmy OffroadSport spolu s EXtreme Racing Teamem na ně dorazil zbrusu nový skvost z dřevohostických dílen H3 EVO I, dále rychlá asistence MAN a doprovodný kamion VOLVO.

Tým OffroadSport ještě před pár dny prožíval velice krušné chvíle. Dostavba zbrusu nového H3 EVO I trvala trochu déle, než se počítalo. Díky skvělé práci mechaniků se vše zvládlo a H3 EVO I, se kterým bude Zdeněk Sládek spolu s navigátorem Mílou Janáčkem projíždět horké písky v Jižní Americe, vyjelo 24. 11. 2010 v 5:30 z dřevohostických dílen vstříc novému dobrodružství. I přesto, že se jedná o Sládkovu závodnickou premiéru na DAKARu, ježdění v písku mu nedělá problémy.

Zúročí zde léta praxe v extrémních podmínkách na afrických pouštích a také své poznatky z předchozích DAKARů, kdy se jich zúčastňoval jako divák. Jeho navigátor - Míla Janáček prožil tuto rallye poprvé v roce 2007 ještě v Africe s Mirkem Zapletalem v Mitsubishi Pajeru. Tato posádka byla klasifikována a odměněna plaketou za 5.místo mezi „dakarskými nováčky“.

Loňský ročník Janáček absolvoval v Tatře Marka Spáčila. Sládek, který spolupracuje s týmem OffroadSport již od května, se letos zúčastnil v rámci tréninku třech podniků, z nichž jeden – Baju Poland absolvoval právě s Janáčkem. Na start nejtěžší rallye na světě se postaví H3 EVO I s číslem 430, MAN zdobí číslo 547 a Volvo 799.Kromě Sládka s Janáčkem v kategorii aut jede i Mikula s Novákem v Toyotě a Kašpárek s Tománkem v Mitsubishi. Obě tyto české posádky jedou za Vinland Dakar Team.
MANa bude mít opět v režii Robert Randýsek. Na trati se bude potkávat s Tatrami Aleše Lopraise z Loprais Tatra Teamu, Marka Spáčila a Martina Kolomného z Czech Dakar Teamu a Liazkou Vlastimila Vildmana za KM Racing Team.

Nedílnou součástí týmu OffroadSport je doprovodný kamion Volvo s Petrem Zábranským a Antonínem Černým.

A co Mirek Zapletal? Na začátku prosince se chystá podstoupit ještě některá potřebná vyšetření, ale je již zřejmé, že letos závodit nebude. To ale neznamená, že bude sedět doma. Chystá se také do Argentiny a Chile, aby byl na blízku svému týmu hlavně jako psychická podpora a poradce.

DAKAR 2011 v číslech:Celkový počet zapsaných vozidel – 430- Motocykly – 183,- Čtyřkolky – 33, - Automobily – 146,- Nákladná automobily – 68.

 

PR

www.offroadsport.cz

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   ROAD SHOW Offroadsport teamu na okruhu v Brně 1.9.2010 od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose