www.car.cz
 

Octavia cup společně s Renault Clio cupem ?? Zajímavé spojení
     8.12.2010 16:14 - Pavel Jelínek


Ještě před pár bylo poměrně dost otazníků nad novou podobou, či přesněji  nad dalším pokračováním novodobého  Octávia cupu. Nyní s eopvšem zdá, že se situaci podsařilo vyřeřit a že se ten "cup" opět pojede. navíc doplněný o novinku v podobě  Renault Clio cupu 2011 .

„Letos jsme Octavia cup jeli poprvé bez podpory ze strany mladoboleslavské Škodovky a nyní se ukazuje, že se jí nedočkáme ani v nové sezoně, protože Škodovka má jiné priority. Nic nenasvědčuje ani tomu, že se dohodneme s Českou pojišťovnou. Mrzí mě to, ale nic s tím nenadělám. Proto jsme se sešli a já nabídl pohár v nové podobě. Jsem rád, že při našem setkání pak došlo ke stoprocentní shodě jezdců jet Octavia cup společně s panem Křenkem, který chystá Renault Clio cup.

Vycházíme z toho, že auta si jsou podobná tím, že obě mají dvoulitrový motor a sekvenční převodovku. Více pak ukáže dubnové testování v Mostě, kdy zjistíme, jak na tom oba vozy jsou a doladíme je tak, aby byly co nejvíce srovnatelné. Připravíme ale technické předpisy tak, abychom seriál otevřeli dalším možným zájemcům. Pokud bych byl nyní velkým optimistou, tak se můžeme jednou dočkat vzniku šampionátu cestovních vozů střední a východní Evropy. Počítáme se šesti závodními víkendy – v Mostě, Brně, na Slovakiaringu, Oscherslebenu, Hockenheimu a Salzburgringu a s účastí pětadvaceti až třiceti aut. To by bylo v době krize velice slušné a atraktivní jezdecké pole“, řekl Petr Fulín.

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Josef Král - testy GP2 v v Abú Zabí, foto týmu

 
zvětšit

 
 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose