www.car.cz
 

Závodník "profesionál", který nemá ani na amatéry........!!
     13.4.2010 21:59 - tisková zpráva


Perličky ze závodů
Jan Vonka - profesiónál, který nemá ani na amatéry

převzato z týmových stránek  www.bmwracing.cz/

06.04.2010 20:58 Vždycky když se profesionální závodník přihlásí do amatérského závodu, nutí to člověka zamyslet se proč to dělá? Chce si zvednout sebevědomí po katastrofální sezóně tím, že porazí obyčejné lidi, kteří si příležitostně chtějí zazávodit? Nebo chce z posledních sil zapůsobit na sponzory nějakým pěkným umístěním bez ohledu na typ závodu? Nevím. Každopádně to co předvedl pan Vonka v amatérském závodě 12 hodin Le Brno, který se konal 3.4.2010 na Masarykově okruhu byl vrchol ubohosti a nesportovního chování, který je i mezi amatéry nevídaný.

Začněme pěkně popořádku. 

Pan Vonka se přihlásil do amátérského závodu Le Brno pod hlavičkou Junior týmu se závodním vozem BMW M3. Junior tým je podle internetových stránek pana Vonky jakási příležitost pro obyčejné lidi ( amatéry ), aby si ochutnali atmosféru opravdového závodu.

Skutečnost však byla taková, že do amatérského závodu nastoupil pan profesionál Vonka osobně a nutno říci, že ani mezi amatéry neměl na špici startovního pole.

Kromě chabého výkonu tohoto profi závodníka se dostavila i porucha motoru na voze M3 a Vonka Junior tým byl nucen odstoupit ze závodu.

Vonkovi mechanici naložili závodní BMW na odtahovku a dál působili jen jako diváci.

Ale to nebyl zdaleka konec. Po nějaké době bohužel přišly technické potíže i do našeho týmu a Petr Matějka musel zajet s našim vozem BMW M3 do boxu, aby mechanici zjistili co se děje.

Bohužel došlo k utavení zapalovací svíčky a poškození ventilu. V té době jsme utrpěli 3. místo a tak jsme se rozhodli v rámci ušetření poškozeného motoru další zátěže ze závodu odstoupit.

Když se to dozvěděl pan Vonka, tak okamžitě běžel zjistit kolik kol mu zbývá ujet, aby nás porazil a dostal se tak na naše třetí místo. Zjistil, že stačí pět kol a tak nařídil sundat jejich poškozený vůz z odtahovky, usedl za volant a vyjel na závodní okruh. Pohyboval se rychlostí cca 60 km za hodinu mezi auty, která jezdila rychlostí až 230. Nejen, že tímto všechny jezdce ohrozil, ale zároveň všem ukázal, jak se ze závodu dá udělat fraška.

Jakmile jsme se dozvěděli o tomto ubohém počinu profi závodníka Vonky, rozhodli jsme, že z recese vyjedeme pár kol a třetí místo obhájíme. Martin s Vladanem vypočítali, že ktomu, abychom obhájili třetí místo, bohatě stačí, když vyjedeme na závodní okruh 40 minut před koncem. A tak jsme nechali pana Vonku radovat z třetího místa do poslední chvíle, potom jsme vyjeli a třetí místo obhájili :-)

Jako třešinka na dortu pak panu profesionálovi vytekl olej na závodní okruh a několik jezdců se díky tomu dostalo do nebezpečné situace, když na Vonkově oleji dostali smyk. 

Na závěr bych chtěl poděkovat jménem Alcom Alval racing týmu všem amatérským závodníkům, kteří nám v tomto souboji s Vonka Junior týmem drželi palce a pogratulovat týmu BP autosport za vynikající první místo.

 

více :  http://www.bmwracing.cz/perlicky-ze-zavodu/
( pozn red: příspěvek byl v závěru roku 2010 překvapivě smazán....)


 
 
Fotogalerie:   DTM 2009 na Nurburgringu a Tom Kostka, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose