www.car.cz
 

Azevedo s Martincem se na Dakaru dál drží slušně
     4.1.2011 05:28 - tisková zpráva


2.12.2010 - Z bivaku v Tucumanu
Vážení příznivci dakaru a našeho týmu,

ozývám se Vám krátkou zprávou z Tucumanu. Před chvíli jsme dokončili práci na autě a já jsem dnes v bivaku nefotil, tak prosím vezměte za vděk jen textem.

Dnes ráno jsme měli obavu, jestli etapa nebude zrušena - když jsme vyjížděli z Cordoby, docela dost pršelo. Ale než jsme přijeli na start, už bylo hezky. Dlužno ale říct, že etapa kamiónům moc nesvědčila. Bylo to celé o brzdách a jestli se mě ptáte, čím jsme se tu v bivaku večer bavili, tak právě výměnou brzdového obložení na přední nápravě.

Od začátku až do konce jsme se pohybovali po více nebo méně úzkých a místy i kluzkých cestách plných zatáček. Místy přišla ke slovu vegetace a místy i prach. Andrému však takový terén svědčí a tak i výsledek není docela špatný. Myslím, že mohl být ještě o kousek lepší, kdyby nám asi 100 kilometrů před koncem etapy nezačalo auto táhnout doleva. To bylo znamení, že na levé brzdě už není čím brzdit a tak jsme museli přece jen opatrněji. I tak to celkem šlo, jen jednou jsme se kvůli nesouměrnosti brzd nemohli vejít do zatáčky, možná se ten záběr někde objeví, protože zrovna v tu chvíli nad námi letěla helikoptéra.

To je po dnešek všechno, přiznávám, že dnes volím už co nejrychlejší sprchu a spacák, ale schovávám si ještě pro Vás jeden zážitek, který rozepíšu podrobněji, až budu mít víc času. Jeho téma zní: "jak se to dělá, když se Vám během etapy neudělá volno od žaludku a potřebujete se vyzvracet".

Za všechny kluky Vám přeji hezky den



Míra Martinec

 


 
 
Fotogalerie:   André de Azevedo s Tatrou před startem Dakaru 2011, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose