www.car.cz
 

Sladkův dakarský Hummer je opraven, ale navigátor Janáček je v nemocnici.
     5.1.2011 15:37 - tisková zpráva


Rychle začal - rychle skončil

Ano, i takto se dá nazvat účast Zdeňka Sládka na 33. ročníku nejtěžší rallye světa. Včerejší rychlostní zkouška a jeho řidičská chyba se mu stala osudnou. Druhá, 324 km měřená etapa, která vedla z Cordoby do San Miguel de Tucuman, se stala jeho noční můrou.

Do 7 kontrolního bodu si vedli skvěle, tento bod projeli jako 49 a na prvního Sainze ztrácel 40 minut. Pak se ale Sládek dostal zhruba na 238 km, kde ho vynesla zatáčka, proletěl přes křoví, za kterým se objevily dva velké balvany, do kterých narazil. V té době chybělo Sládkovi zhruba 100 km do konce měřeného úseku.

Tento náraz měl na svědomí zranění Míly Janáčka, který byl stejně, jako Miroslav Zapletal vloni, převezen vrtulníkem s podezřením na poraněnou páteř, napřed do polní nemocnice v bivaku v San Miguel de Tucuman, poté do Buenos Aires, kde nyní čeká na výsledky vyšetření. Po transportu Janáčka do nemocnice se Zdeněk Sládek pustil sám do opravy H3 EVO I. Vyměnil na něm kolo, po příjezdu posádky rychlé asistence MAN, ve složení Robert Randýsek Aleš Skříček, Roman Šiška, vyměnili ulomené řízení a rameno.

Poté H3 EVO I po vlastní ose dojelo do bivaku. H3 EVO I by bylo možné opravit tak, aby posádka Sládek – Janáček mohli pokračovat, ale jelikož byl Míla Janáček převezen do nemocnice, reglementy soutěže již neumožňují znovu pokračovat. Takže tímto skončila účast Extreme racing teamu Zdeňka Sládka a Míly Janáčka v H3 EVO I na nejtěžší rallye světa.Celý asistenční tým OffroadSport, který zajišťoval servis Extreme racing teamu, uvažuje nad pokračováním v soutěži.


 
 
Fotogalerie:   Extreme Racing Team s H3 EVO na přejímkách na Dakar 2011, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose