www.car.cz
 

Vršecký : Letadlu při návratu z Dakaru vypověděl motor !!!! Málem spadli do moře...
     11.1.2011 15:46 - tisková zpráva


Nouzové přistání v Rio de Janeiro

Na svou premiéru na Rally Dakar David Vršecký hned tak nezapomene. Po saltech se závodní Tatrou totiž David spolu s média managerem Czech Dakar Teamu Ladislavem Lálou zažil nouzové přistání v Rio de Janeiru.

Jak popisuje David, zhruba po dvou hodinách od startu v Buenos Aires se ozval divný zvuk a bylo zřejmé, že je něco špatně. "Podívali jsme se s Láďou přes okénko na pravé křídlo. Klapky stály a letadlo poměrně prudce klesalo. Přímo nad městem pak provedlo několik divokých manévrů, aby poměrně hladce sedlo na přistávací dráze." Vzápětí po přistání se kolem stroje objevilo několik blikajících hasičských vozů.

"Letadlo pak zaparkovalo stranou na ploše. Když jsme stroj opouštěli po provizorních schůdcích, všimli jsme si, že z pravého motoru něco teče a křídlo je pokryto řídkou pěnou. Shodli jsme se s Láďou, že během klesání ani při přistání nám nešel pravý motor. Letadlo navíc po přistání prakticky nebrzdilo. Měli jsme velké štěstí v neštěstí."

Společnost Air Europe svůj Airbus A330-202 zaparkovala a nechala letadlo plné pasažérů bez jakékoli informace a pomoci čekat plných dvacet hodin v gatu. K alespoň částečné nápravě došlo poté, co se cestující doslova vzbouřili. "Teď jsme na hotelu, ale nevíme, co bude dál. Něco takového jsem ještě nezažil. Snad se v dohledné době dostaneme domů," doufá David Vršecký.



Buggyra + CDT


 
 
Fotogalerie:   Obě havarované zelené Tatry CDT jsou již v přístavu, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose