www.car.cz
 

Michal Matějovský jede v Dubaji o medaili s vozem SEAT Leon Super Copa
     16.1.2011 13:12 - tisková zpráva


Matějovský bojuje o vedení závodu v Dubaii
- 14. 1. 2011, Dubai -

Dnes přesně ve 14 hodin byl v Dubaii za početné divácké účasti odstartován první vytrvalostní automobilový závod sezóny DUNLOP 24H Dubai 2011. Tým SUNRED se nezúčastnil ranního Warm Up a zamířil přímo na start závodu. "Snažili jsme se vůz co nejvíce šetřit pro samotný závod, včerejší nastavení nám pro závod vyhovuje." řekl před startem Michal Matějovský, člen posádky SUNRED týmu.

Do bojů nejprve zasáhl Pepe Oriola a dokázal se z úvodní 4. pozice mezi vozy třídy A3T dostat až na vedoucí pozici. Po dvou hodinách závodu střídal Javier Ibran a po dalších dvou hodinách Francouz Michael Rossi. Oba tito jezdci udržovali střídavě třetí až druhou pozici, když po šesti hodinách, cca ve 20 hodin místního času, se ke slovu dostal Michal Matějovský a krátce po střídání se dotáhl s vozem SEAT Leon Super Copa se startovním číslem 60 týmu SUNRED opět až na vedoucí pozici. Aktuálně (v čase 6:35.02) tedy je Matějovský ve své třídě na prvním místě s náskokem 30.244 před BMW E 46 GTR holandského týmu JR MOTORSPORT.

Matějovský podruhé na trati závodu DUNLOP 24H Dubai 2011
- 15. 1. 2011, Dubai -
Zhruba po 13 h hodinách trvání závodu DUNLOP 24HDubai střídal Michal Matějovský Francouze Rossiho. SEAT Leon týmu SUNRED se startovním číslem 60 byl v té době na druhém místě ve třídě A3T. "Během jízdy Michaela Rossiho došlo ke kolizi našeho vozu s vozem jednoho z dalších jezdců. My jsme museli do boxů k výměně levé přední poloosy. Poškozeno bylo i rameno a náboj kola. Vše bylo ale rychle vyměněno a Michael Rossi mohl pokračovat dále v závodě.

Dále v průběhu jeho jízdy byly vyměněny pneu. Byla to už druhá výměna, k první došlo po té, co jsem se vracel poprvé do boxů já." vysvětloval změnu pořadí ve třídě ještě před střídáním Michal Matějovský.

Michal nastupoval ke své druhé jízdě krátce po třetí hodině ranní místního času a v té době mu Francouz Rossi předával vůz na druhé pozici, kterou se Michalovi podařilo držet také po vyjetí z boxů.


On-line zpravodajství (3 web kamery) a průběžné výsledky jsou rovněž na http://live.24hseries.com/livetiming/.

Neprošlo jazykovou korekturou 



 
 
Fotogalerie:   24h Dubaje 2011 a stříbrný ve své třídě Michal Matějovský

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose