www.car.cz
 

Dakaristé jsou doma a přišel čas hodnocení a rozebírání výkonů. Jak to vidí M. Macík
     20.1.2011 23:10 - tisková zpráva


Nejvíc potěšil Laskawiec
Martin Macík se vyjádřil k vystoupení KM Racingu na Rallye Dakar

Dakaristé jsou doma a přišel čas hodnocení a rozebírání výkonů jednotlivých posádek. Těsně po návratu z Buenos Aires se s prvními dojmy svěřil šéf stáje KM Racing Martin Macík, který nejnáročnější vytrvalostní rallye poprvé neprožil v roli pilota ostré liazky, ale jako řidič jednoho z doprovodných kamionů.

Ještě před prosincovým odjezdem vyslovil určité přání. To se v plné míře nenaplnilo, ovšem při brutálním jihoamerickém závodě jde i o něco jiného. „Moje první přání bylo vrátit se ve zdraví, a to se kromě Ivana Jakeše, který si zlomil klíční kost, naplnilo,“ řekl Macík. „Druhá představa se vztahovala k umístění, a to se taky docela povedlo, i když ne všechno. Třeba technika zradila Martina Plechatého a Pepu Macháčka, což jsme nečekali,“ připomněl trable dvojice čtyřkolkářů, kteří se nedostali do cíle ani před rokem.

Vycházející hvězda čtyřkolek

Výborně je však naprosto nečekanou třetí příčkou zastoupil benjamínek stáje Lukasz Laskawiec. „Jeho jsem do svých prognóz nezahrnoval, protože jsem ho prakticky vůbec neznal. Na to že mu je teprve dvacet let, je úžasně vyježděný. Bohužel si zkraje soutěže vybral smůlu. Kdyby se mu o kousíček vyhnula, mohlo všechno vypadat jinak. Jenže on si natloukl. Naštěstí ale jen tak, že si neublížil a motorka zůstala jakž takž celá. Vzal si z toho obrovské ponaučení a v závěru už byl naprosto skvělý,“ chválil Macík.

Podle něj má polský mladík před sebou obrovskou budoucnost. „Myslím, že si Dakar ještě tak dvakrát otestuje a při čtvrtém startu ho už vyhraje,“ zaprorokoval si týmový boss. Jestli však bude Laskawiec dál hájit barvy KM Racingu, není momentálně ještě jasné. „V tuto chvíli je předčasné dívat se tak dopředu. My jsme pro něj byli servisní organizace, která plnila jeho představu. Budeme v tom pokračovat i nadále a bude jenom na něm, jakou budoucnosti si zvolí. Osobně jsem ale přesvědčený, že zase pojede s námi,“ vyjádřil se Macík.

Jedna negativní skutečnost

Jako mnohonásobný účastník Rallye Dakar v soutěži kamionů bedlivě sledoval Vlastu Vildmana. Ten přivedl liazku do cíle na solidním čtrnáctém místě a navíc posádka KM Racingu doputovala do Buenos Aires jako jediná z českých zástupců v této kategorii. „Ruce mě určitě nesvrběly,“ vrtěl hlavou. „Když jsem viděl, co se tam dělo za bláznoviny, tak jsem rád, že jsem doma. Jsem spokojený, že kluci dojeli v pořádku, že se jim ani kamionu nic nestalo. Vlasta si tím splnil svůj sen odjet Dakar, a to je všechno moc dobře,“ hodnotil.

Mezi motorkáři se Ivan Jakeš na rozdíl od jednatřicátého Davida Pabišky podruhé za sebou nedostal do cíle a Macík nad jeho neúspěchem neskrýval rozpaky. „Podle mého soudu to takhle není dobré. Mám na to svůj názor, Ivanovi se nedaří dojíždět a většinou se při tom rozbije. Je to jedna z negativních skutečností. Nevím, jestli v tom hraje roli určité štěstí nebo neštěstí, a zatím netuším, jestli je to o příliš vysokém tempu na trati nebo o kondici,“ vyslovil se ke slovenskému motocyklistovi.

 

http://www.kmracing.cz/ 


 
 
Fotogalerie:   Dakar 2011 a český tým KM Racing- průběh závodu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose