www.car.cz
 

DS3 WRC v MS 2011 zahajuje tak novou kapitolu v historii značky
     26.1.2011 14:15 - tisková zpráva


Mistrovství světa v rallye 2011
Citroën Racing vstupuje do třetí dimenze
 
Citroën Racing přihlašuje vůz DS3 WRC do Mistrovství světa v rallye 2011 a zahajuje tak novou kapitolu ve své historii. Citroën Total World Rally Team, jehož cílem je získat sedmý titul v Poháru konstruktérů, staví do hry dvě posádky: Sébastien Loeb / Daniel Elena, kteří se pokusí získat osmý titul mistrů světa v řadě, a Sébastien Ogier / Julien Ingrassia, kteří byli za získání dvou vítězství v roce 2010 odměněni smlouvou a zařadili se mezi oficiální tým. Tři další vozy Citroën DS3 WRC budou svěřeny soukromým pilotům: Petteru Solbergovi, Kimimu Räikkönenovi a Peteru van Merksteijnovi.
 
Citroën Racing, který na nejvyšší úrovni světových rallye působí již deset let, hodlá do soutěže přihlásit již třetí speciál WRC: po modelech Xsara a C4, které oba získaly po třech světových titulech, vstoupí na scénu vůz DS3 WRC a stane se tak na Švédské rallye (10. – 13. února). Tým pod vedením Oliviera Quesnela si v této přelomové sezóně stanovil jednoduchý, ale ambiciózní cíl: udržet si vítězství v Poháru konstruktérů i jezdců!
 
Citroën DS3 WRC, který splňuje nejnovější pravidla Mezinárodní automobilové federace FIA, je samotnou esencí „Kreativní technologie“. Nejviditelnější změnou jsou jeho rozměry: vůz DS3 je oproti C4 výrazně kompaktnější, což mu zaručuje pozoruhodné jízdní vlastnosti. Revoluce se odehrála i pod kapotou, protože vůz DS3 WRC pohání čtyřválec 1.6 turbo s přímým vstřikováním, které je výsledkem práce konstruktérů Citroën Racing.Je spojen s pohonem všech 4 kol s mechanickou převodovkou a systémem rozdělování výkonu mezi přední a zadní nápravu.
 
Citroën DS3 WRC, který byl veřejnosti představen na pařížském Autosalonu v říjnu 2010, absolvoval od té doby velké množství testovacích jízd, aby se dobře připravil na sezónu, která bude trvat devět měsíců a zahrne třináct velmi odlišných závodů. Mistrovství světa v rallye, které nabízí vše od polárního chladu ve Švédsku po horko jordánské pouště, je skutečnou výzvou pro lidi i stroje. Technický tým pod vedením Xaviera Mestelana-Pinona se proto během testů určených k ověření spolehlivosti a posílení výkonnosti vozu snažil nasimulovat co nejextrémnější podmínky.
 
Citroën Total World Rally Team zastupující oficiální barvy značky přihlašuje do mistrovství dva vozy DS3 WRC s posádkami, které vzešly z vlastní série závodů, která se dnes jmenuje Citroën Racing Trophy a jede se po celé Evropě. Sedminásobní mistři světa Sébastien Loeb a Daniel Elena se do této nové výzvy pouštějí s opravdovým elánem. „Seb“ a „Danos“, kteří jsou ve WRC držiteli takřka všech rekordů, se na start každého závodu postaví s cílem prosadit se a opět o něco rozšířit neuvěřitelný rejstřík svých triumfů. Vůz DS3 WRC č. 2 bude svěřen posádce ve složení Sébastien Ogier a Julien Ingrassia, kteří se v roce 2010 zúčastnili jako členové oficiálního týmů tří rallye. Francouzi, kteří jsou držitelé již dvou světových vítězství, nyní musí své schopnosti potvrdit.
 
Společnost Total, která po boku Citroënu stojí od počátku, zůstává dál oficiálním partnerem týmu. Vozy DS3 WRC ponesou i slavné barvy značky Red Bull, která s týmem spolupracuje od roku 2008. Mezi partnery týmu Citroën Racing se vrací tři značky: Michelin, který je dodavatelem pneumatik pro vozy DS3 WRC, dalšími sponzory jsou společnosti Facom a Alcon.
 
Další tři vozy DS3 WRC startující s podporou Citroën Racing Technologies pojedou v roce 2011 mezi soukromníky. Dvojice Petter Solberg - Chris Patterson absolvuje všech třináct podniků. Kimi Räikkönen - Kaj Lindström oznámili účast na deseti závodech, zatímco tandem Peter van Merksteijn - Eddy Chevaillier plánuje zahájení sezóny v Portugalsku.

 
 
Fotogalerie:   Jänner Rallye 2011, foto Jiří Dokulil

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose