www.car.cz
 

Tato sezóna představuje pro Sébastiena Loeba novou výzvu
     27.1.2011 09:58 - tisková zpráva


Otázky pro… Sébastiena Loeba

„Tato sezóna představuje novou výzvu“

 

Jak se cítíte za volantem vozu Citroën DS3 WRC?

Pocity jsou úplně jiné než u C4. Vůz DS3 je kratší, takže je v ostrých zatáčkách mrštnější, ale také živější v rychlých úsecích. Obecně se budeme muset za volantem vyvinout větší úsilí. Důvodů je víc: chování vozu způsobené jeho rozměry, absence středového diferenciálu, který by umožnil rozložit náhon mezi přední a zadní nápravu, návrat k mechanické převodovce, kvůli kterému budeme muset velmi často pouštět volant…

 

 

Jste spokojený s tím, čeho tým v mezičase dosáhl?

Myslím, že tým odvedl výbornou práci. Nepodařilo se nám dosáhnout stejných výsledků na všech površích. Hodně času jsme strávili na šotolině, protože s tou se na mistrovství světa setkáváme nejčastěji. Myslím, že se máme ještě co učit na sněhu, ale to se těžko odhaduje, neboť nám chybí srovnání. Nové předpisy do chování vozů hodně zasáhly.

 

 

No právě, co si myslíte o nových předpisech? Jsou s nimi piloti spokojení?

Ano, auto se příjemně řídí. Výkony motoru umožňují využívat všech vlastností podvozku. Určitě bychom vždycky chtěli větší výkon, ale myslím, že tyhle nové WRC jsou naprosto úžasné. Při řízení budeme muset být šikovní a optimalizovat dráhu vozu, abychom si při průjezdu zatáček udrželi co nejlepší rychlost.

 

 

Co tahle sezóna znamená pro vás osobně?

Je to nová výzva, kdy nás oproti předchozím sezónám čeká víc nejistot. I naši soupeři věnovali vývoji strojů hodně pozornosti a pro srovnání si musíme počkat na první rallye. V každém případě musím začít tím, že budu rychlejší než soupeři ve stejných vozech jako já. Porazit Sébastiena Ogiera a Pettera Solberga nebude vůbec jednoduché! Myslím, že tato sezóna bude těžká, ale to jen zvyšuje moji motivaci.


 

 PR


 
 
Fotogalerie:   Výstava závodních vozů - Autosport International Birmingham 2011

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose