www.car.cz
 

Lužický pohár slaví letos malé „kulatiny“. Jede se již po páté.
     22.2.2011 13:17 - tisková zpráva


Když před lety Jan Krečman starší přišel s nápadem Lužického poháru - Lausitz Cupu, hlavním cílem bylo zatraktivnit startovní listinu Thermica rally, přilákat na start zajímavé vozy, posádky a nabídnout startujícím také zajímavé bonusy a ceny za účast. Podle dosavadních ohlasů samotných účastníků, ale i fanoušků motoristického sportu, se záměr zdařil. Důkazem toho je stále vzrůstající počet těch, kteří sbírají body ve zmíněné mezinárodní soutěži, která nabízí tři rally ve třech zemích.

Lužický pohár je letos vypsán popáté. Úvodní soutěží je tradičně Thermica rally Lužické hory s centrem v Hrádku nad Nisou, která se letos koná 22. a 23. dubna. Pětiletému jubileu přináší do vínku zcela novou trať. Druhou soutěží je polský Rajd Karkonoski v Jelení Hoře 10. – 12. června. Zde odstartují soutěžní vozy již po šestadvacáté a můžeme se těšit na rychlostní zkoušky v podhůří Krkonoš. Závěrečnou soutěží bude již tradičně ve dnech 29. 9. – 1. 10. dvanáctý ročník ADMV Lausitz rally v okolí Boxbergu. Sem přijíždějí posádky užívat si krásných šotolinových rychlostních zkoušek.

Již podle předběžných informací se příznivci motoristického sportu mají na co těšit. Už v Hrádku avizuje svoji účast například tým Mathiase Kahleho, který se představí v jednom z atraktivních vozů značky Škoda.

Můžeme se těšit i na to, zda Jiří Tošovský zaútočí na hattrick vítězství v celkovém pořadí Lužického poháru. Nostalgii určitě opět navodí posádky s vozy Trabant, Wartburg, Lada, staršími typy škodovek, robustními vozy Volvo, ale také vozy specifikace WRC, S2000 nebo kit car. Jak již bylo řečeno, lákavými bonusy pro posádky jsou vratky části startovného, vyplácené pricemoney za celkové umístění v absolutním pořadí i ve třídách a netradiční poháry vždy pro oba členy posádky. Aby mohly být soutěžní dvojice hodnoceny, musí se zúčastnit minimálně dvou soutěží, pro nárok na vratku části startovného je nutná účast ne všech třech. Boduje vždy prvních patnáct. Propozice poháru jsou ke stažení na www.rallyluzickehory.cz. Celkové vyhlášení poháru proběhne po Lausitz rally v Německu.

A ještě na závěr: Lužický pohár žije díky desítkám, možná stovkám lidí. Je ale nutné připomenout, že duchovními otci jsou Jan Krečman, Ing. Jaroslav Mansfeld, Wolfgang Rasper a Marek Kisiel.

Dosavadní vítězové Lužického poháru – Lausitz Cupu:
2007: Tošovský – Sláma – CZ
2008: Mifka – Plachý – CZ
2009: Richelt –Prillwitz – D
2010: Tošovský – Ernst – CZ
2011: ? ? ?




Hrádek na Nisou 22.2. 2011 Pavel Vydra
Tiskové středisko TRLH


 
 
Fotogalerie:   Zimní vzpomínka na jarní Tuscan Rewind 2010 - foto Tonda Malý

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose