www.car.cz
 

Pavel Valoušek pojede nakonec s P 207 S2000 Evolution 2011
     21.3.2011 13:01 - tisková zpráva


Mistři ČR Valoušek – Hrůza startují s  Peugeotem 207 S2000 za Peugeot Delimax Total Team
 
Peugeot Česká republika a česká potravinářská společnost Delimax představují nový rally tým pro pilota Pavla Valouška a navigátora Zdeňka Hrůzu. Úřadující mistři ČR vyrazí za obhajobou českého titulu za volantem speciálu Peugeot 207 S2000 Evolution 2011 z dílen Peugeot Sport. Nový tým se poprvé představí na Valašské rally 25.-26. března a pokračovat bude v celém sedmidílném seriálu českého rally mistrovství.
 
Dvacet minut. Přesně tolik času potřebovali zástupci společností Peugeot Česká republika a potravinářské firmy Delimax a.s. na to, aby domluvili start projektu Peugeot Delimax Total Team. V jeho barvách a s vozem Peugeot 207 S2000 vyrazí za obhajobou titulu Pavel Valoušek a Zdeněk Hrůza, úřadující mistři ČR v automobilových soutěžích. Mladá talentovaná posádka má k dispozici zcela nový speciál Peugeot 207 S2000 Evolution 2011 zahrnující všechny vývojové změny, které připravila divize Peugeot Sport pro rok 2011. O provoz vozu se bude starat belgická stáj Kronos, která v minulosti připravovala techniku například pro týmy IRC Anglie či Belgie i pro jiné významné mezinárodní projekty motoristického sportu.
 
Projekt Peugeot Delimax Total Team se ztotožňuje se snahou značky Peugeot posílit svoji pozici na českém trhu a podpořit image značky a její modelové řady, zejména pak nejprodávanějšího modelu Peugeot v ČR – 207. Záměrem Delimaxu je provozovat rally tým schopný bojovat o vítězství v českém šampionátu. Obě společnosti se zatím dohodly na jednoleté smlouvě s tím, že společným cílem je prodloužení spolupráce i na další sezony.
 
Generální ředitel společnosti Peugeot Česká republika Yann Carnoy pověřil vedením projektu marketingového ředitele Davida Gendry. Aktivity Delimaxu řídí generální ředitel společnosti Jan Vrba.
 
„Projekt Peugeot Delimax Total Team je v souladu s ambicemi a sportovní historií Peugeotu – značky, která v rally vždy působila a vyhrávala a která je s motoristickým sportem neodmyslitelně spojena. Víme, že posádka Pavel Valoušek – Zdeněk Hrůza i vůz Peugeot 207 S2000 si získají přízeň a podporu celé naší koncesionářské sítě i zaměstnanců naší filiálky,“prohlásil Yann Carnoy. 
 
„Na českou rally scénu jsme prostřednictvím týmu s plnohodnotnou tovární podporou chtěli vstoupit už v minulosti. Pravý čas nastal ale až teď, kdy jsme v Delimaxu získali silného a odhodlaného partnera ale hlavně špičkovou posádku. Pavel se Zdeňkem budou mít k dispozici speciál Peugeot 207 S2000 odpovídající nejnovější specifikaci a veškeré know-how specialistů naší sportovní divize Peugeot Sport i společnosti Kronos. To jsou zbraně, se kterými bychom mohli pro Peugeot vybojovat český rally titul,“ komentuje vznik týmu David Gendry ze společnosti Peugeot Česká republika.
 
„Jsem rád, že Peugeot s Delimaxem nám věří a dali nám k dispozici zbraň kalibru Peugeot 207 S2000 a to v nejnovější specifikaci Peugeot Sport. Věřím, že naše pokračování v českém šampionátu a navíc s takovým autem, potěší i fanoušky a ještě více zvýší atraktivitu celého mistrovství. Peugeot 207 už jsem měl možnost řídit před třemi lety na Barum Rally a nadchla mě jeho ovladatelnost. Pokud budeme i na trati rychlí tak, jak rychle se narodil náš tým, můžeme vážně myslet na obhajobu titulu, i když konkurence je letos velmi silná,“ hodnotí svou novou závodní příležitost Pavel Valoušek.
 
O Pavlu Valouškovi…

Na rozdíl od většiny závodníků nezačínal Pavel Valoušek na motokárách. Do světa závodního sportu vstoupil rodák z Otrokovic prostřednictvím kol BMX a tenisu. Společně s kamarády stál „Valda“ také u zrodu bikerally - disciplíny, kde se sice závodí ve sjezdu na kolech, ale v duchu automobilových soutěží. K těm skutečným se pak Pavel dostal v roce 1999. Po začátcích s Hondou Civic vstoupil ve 22 letech s Mitsubishi do mistrovství světa produkčních aut. V letech 2006 a 2007 bojoval se Suzuki Ignis S1600 v rámci juniorského mistrovství světa JWRC.

Největším úspěchem se stal bronzový stupínek z Německé rally 2006. V sezoně 2010 se posádka Valoušek – Hrůza stala absolutními mistry ČR v rally. Pavel Valoušek je svobodný a společně s rodiči žije v Otrokovicích, kde pomáhá s vedením rodinné firmy. Ve volném čase se věnuje horskému kolu. Jezdí s Peugeotem RCZ a Peugeotem 207 SW.

 
O Peugeotu…
Značka Peugeot působí ve 160 zemích světa. Její produkty nabízí koncesionářská síť čítající na 10 000 prodejních míst. V roce 2010, kdy Peugeot oslavil 200 let své existence, potvrdil svoji pozici nejprodávanější francouzské automobilové značky na světě a s počtem 2 142 000 vozů postoupil o jednu pozici v celosvětovém žebříčku značek na 9. místo. Peugeot je jediným konstruktérem na světě, který nabízí služby globální mobility s kompletní řadou osobních a užitkových vozů, skútrů, jízdních kol a širokou nabídkou servisních služeb. Společnost PEUGEOT ČESKÁ REPUBLIKA působí jakožto české zastoupení značky Peugeot od prosince roku 1996. Prostřednictvím rozsáhlé koncesionářské sítě zajišťuje komplexní nabídku kvalitních výrobků a služeb.
 
O Delimaxu…
Akciová společnost Delimax, a.s., založená v roce 2003, navazuje na dlouhou tradici výroby lahůdek započatou Janem Varmužou v Hodoníně v roce 1913. V současné době je Delimax největším výrobcem lahůdek v České republice, jeho výrobky jsou velice oblíbené v rámci Evropy i za jejími hranicemi. Úrovni a významu firmy odpovídá také důraz na využívání nejmodernějších technologií, splňující světové standardy pro potravinářské podniky této velikosti. Firma je držitelem certifikátů kvality IFS (International Food Standard) a ISO 9001:2000. V aktuální nabídce má společnost více než 300 druhů nejrůznějších lahůdkových výrobků.

 

Radka Matthey


 
 
Fotogalerie:   Red Bull Škoda tým před Mexikem 2011

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose