www.car.cz
 

Carbonia Cup – Pavel Pokorný v Mostě druhý
     19.4.2011 20:35 - Vladimír Rožánek


V neděli 10.4. se na okruhu v Mostě uskutečnil premiérový závod nového šampionátu Carbonia Cup. Ve třídě formulí do 1400 ccm se zúčastnil i Pavel Pokorný se svou formulí BMW a zahájil tak svou letošní sezónu.

Závodní den byl rozdělen do tří tréninkových jízd, dvou kvalifikačních jízd a jednoho závodu s letmým startem. Jednotlivé části trvaly každá 15 minut, takže se za celý den hodně najezdilo.

V kvalifikaci si Pavel vyjel třetí místo na startu hned za svým největším soupeřem Janem Riegerem. Okamžitě po startu se Pavlovi podařilo Honzu předjet a zaujmout druhou pozici. Honza se však nevzdával a v dalším kole Pavlovi předjetí oplatil a takto spolu dále bojovali několik kol. Pořadí se neustále měnilo... Souboje to byly neskutečné, ale férové. Asi tři kola před cílem Vypověděla soupeři technika a ten musel odstoupit ze třetího místa. Pavel pak mohl v klidu dojet do cíle na svém 2. místě a dosáhnout tak doposud svého nejlepšího umístění ve své okruhové kariéře.

Po závodě Pavel uvedl: "Bylo to perfektní závodění a nesmírně jsem si je užil! Škoda, že Honza odpadl těsně před koncem. Trochu mi to tím ulehčil. Věřím, že příští závod v Brně bude stejně napínavý."


 
 
Fotogalerie:   LMKR na Brněnském draku VARS 2011

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose