www.car.cz
 

Opět druhé místo pro Pavla Pokorného...
     1.5.2011 20:49 - Vladimír Rožánek


Se svou formulí BMW se Pavel Pokorný zúčastnil i dalšího závodu seriálu Carbonia Cup, který se konal v neděli 24. dubna na brněnském autodromu. Závodní den byl rozdělený do tří tréninků, jedné kvalifikační jízdy a dvou závodů. Celkové hodnocení se provádělo na základě výsledků z obou závodních jízd.

Již v prvním tréninku se však na voze objevila technická závada na pravé poloose, kterou se v rychlém sledu jednotlivých jízd nedařilo dokonale odstranit. "Spíš než s časem na dráze, nyní bojujeme s technikou a její spolehlivostí. Po pár kolech se vždy uvolní řemenice a manžeta na poloose. Tím dojde k úniku veškeré vazelíny a hrozí větší mechanické poškození", vysvětlil Pavel. V důsledku toho se v kvalifikaci nepodařilo zajet rychlé kolo... Konkurence ale také bojovala s technikou, a tak se nakonec Pavel postavil na rošt na třetí místo a na stejném místě první závod i dokončil.

Do druhého závodu se startovní pořadí neměnilo a Pavel odstartoval znova ze třetí pozice, na které se držel až do odpadnutí soupeře před sebou. Tím se posunul na příčku druhou. Ke konci závodu se na trať ještě spustil prudký déšť, což závěr trochu zdramatizovalo, protože jezdci museli zbývajících pár kol dojet na slickách. Ve druhé závodní jízdě a nakonec i v konečném hodnocení obsadil Pavel 2. místo a zopakoval tak výsledek z minulého závodu v Mostě. Za měsíc se seriál přesune na slovenský okruh Slovakiaring.


 
 
Fotogalerie:   Brněnský drak VARS 2011 od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose