www.car.cz
 

Interserie: Champcar vs. Formula Masters
     7.5.2011 17:38 - Vladimír Rožánek


Letošní první dějství Interserie Sprint Challenge obstaral závod na německém Hockenheimringu. Jednalo se o společný závodní víkend s rakouským šampionátem formulí F3 a svá první vítězství si z Hockenheimringu odvezli Rakušan Milavec a Ital Pellegrino.

Interserie Sprint Challenge pokračuje i v roce 2011 v projektu společných závodních klání s rakouským Austria F3 Cupem. Stejně jako tomu bylo již v uplynulých sezónách, tak startují plnokrevné formule po boku slabších, nicméně rychlých strojů F3. Austria F3 Cup již několik sezón úspěšně promotuje Rakušan Franz Woess, bývalý pilot těchto rychlých strojů. Interserie i letos nabídne zajímavé pole vozů, ale i zajímavé tratě. Došlo k úpravě původního kalendáře a nás může těšit, že se jeden z nejstarších okruhových seriálů podívá i do severočeského Mostu a to hned dvakrát v měsíci srpnu. V rámci Interserie se také představí již několik sezón fungující Saker Sports Car Challenge, který od roku 2008 hostuje na holandských tratích. Startují v ní upravené GT vozy a sportovní prototypy.

První letošní závod Interserie vyhrál Ital Antonio Pellegrino na formuli Masters, před ostříleným Milavce na Panozu Champcar DP 01 a bronz si z prvního závodu odvážel Němec Hartmuth Bertsch. Randlshoffer na Dallaře Nissan závod nedokončil, když dostal černou vlajku.

Druhý závod na Hockenheimringu si podmanil Peter Milavec s jeho ex Champcarem Panoz a Pellegrino skončil druhý. Bronzový stupínek pak obsadil další Rakušan Peter Randlshoffer na formuli Dallara Nissan. V prototypech vládl Marcel Bernd s PRC a nováček Willy Pfeiffer skončil s Ligierem druhý. Austria F3 Cupu dominoval Phillipe Chuard ze Švýcaska na Dallara 302 Opel.

Nyní se Interserie přihlásí z rakuského Red Bull Ring zhruba za 14 dní.

Výsledky Interserie Sprint Challenge Hockenheim:

A.Pellegrino (I) – formula Masters

P. Milavec (A) – Panoz Champcar DP 01

H. Bertsch (D) – formula Renault

druhá jízda:

P. Milavec (A) – Panoz Champcar DP 01

A. Pellegrino (I) – formula Masters

P. Randshoffer (A) – Dallara Nissan

Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   Placky ze Sports Car Challenge v Mostě, foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose