www.car.cz
 

Na mosteckém autodromu se proháněla těžká technika
     23.5.2011 10:10 - tisková zpráva


Chceme být stále kvalitnější a bezpečnější

V týdnu od 9. do 13.05.2011 byl na mosteckém autodromu poměrný klid. Po závodním okruhu se tentokrát neproháněly závodní speciály a tak nebylo slyšet hlasité burácení motorů. Pro mnohé motoristické příznivce mohlo poněkud neobvyklé ticho v tak hezkém slunečním období znamenat jisté znepokojení, co se na mosteckém autodromu děje. Tento klidný stav měl na svědomí pouze jediný důvod a tím bylo zvýšení kvality a bezpečnosti závodní tratě a všeho kolem ní.

Na místech, kde nebyla vozovka stoprocentně v pořádku a kde by tak mohlo dojít k případným nebezpečným pádům a následně zranění, se za pomoci těžkých strojů odstranil nekvalitní kus tratě a následně byl položen nový kvalitnější povrch.

Závodní okruh byl opraven v zatáčce č. 10, tedy v místě kde se jezdci otáčí o 180 stupňů a vrací zpět před divácké tribuny a také v předposlední pravotočivé zatáčce č. 20, po které následuje poslední otočení volantem či řídítky motocyklu vpravo a směr cílová rovinka.

Byly instalovány nové ochranné prvky na místech, které nám FIA doporučila. Prvky mají lépe chránit jezdce při pádu nebo automobil při vyjetí z tratě. Ani obslužná komunikace, která je součásti tratě, nezůstala bez povšimnutí. Byl opraven povrch komunikace a tím dojde ke zrychlení příjezdu záchranářů, což opět vede k zvýšení bezpečnosti. Další prvkem, který ještě více zvedne ukazatel v kolonce bezpečnost, je oprava všech kamer na trati a tím není ani jeden centimetr na trati, který bychom neměli možnost sledovat.

„Hlavním důvodem této rekonstrukce je naše snaha zvýšit bezpečnost jezdců na co nejvyšší úroveň. Je naší povinností pro to udělat maximum. Závodníci jsou stále rychlejší a rychlejší a tím i naše podmínky musí být kvalitnější a bezpečnější“ sdělil sportovní ředitel Autodromu Most Michal Marek.

Věříme, že po těchto drobných zlepšeních i zkrášleních závodní dráhy a okolí se vám bude u nás ještě více líbit a rádi se sem budete za adrenalinem a příjemným prostředím vracet.

O. Hertl

PR

Soutěž o vstupenky na blížící se závod WTCC !!

Kalendář závodů v Mostě 2011:

10. - 12.6. mistrák automobilů a ME superkartů
21. - 24.7. Alpe Adria - moto
5. - 7.8. Mistrovství fia zóny automobilů
26.-28.8.  ME trucků


 
 
Fotogalerie:   Octávie i Clia ve společném závodě na Slovakiaringu 2011

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose