www.car.cz
 

Komárkovi rekordy na pokračování.
     24.5.2011 17:35 - Jirka Navrkal


Čtvrtý dvojzávod letošního Beg Cupu zavítal na Slovácko do Násedlovic nedaleko Kyjova. Byl to 13. ročník Slováckého kopce, který jel poprvé jako Memoriál Stanislava Firtla. K závodu se prezentovalo 80 jezdců na soudobých vozech a 14 na historických, aby bojovali o body na trati dlouhé 2,210 km.

 

Suverenitu potvrdil David Komárek, který se sportovním vozem Norma M20F byl v první jízdě sobotního závodu nejrychlejší a časem 57,63 sekundy (průměr 138,053 km/hod.), překonal dosavadní rekord trati, který vytvořil v roce 2005 Otakar Krámský časem 58,08 sekundy. Přes problémy s ASL u svého Eclipsu, zajel čtvrtý nejrychlejší čas Marek Rybníček. Hned za ním byl Jiří Špalek a sedmé místo si vyjel Martin Zeman. Desítku nejrychlejších uzavřel Drahoslav Šubert, který byl první mezi eskovými čtyřkolkami. Druhé místo patřilo v éčkových 1600 Vojtěchu Staňkovi. Na počátku druhé jízdy se nad trať a její okolí snesla průtrž mračen a protože řada míst trati byla zalita bahnem z okolních polí byl závodu ukončen a výsledky z první jízdy byly uznány za konečné.

 

V nedělním závodě opět exceloval David Komárek, který v první jízdě překonal časem rovných 57 sekund svůj sobotní rekord a ve druhé jízdě se dostal i pod tuto hranici, když zajel čas 56,34 sekundy, což značilo průměrnou rychlost 140,392 km/hod. Přes již zmiňované problémy se vypnul k maximálnímu výkonu Marek Rybníček a dostal se na „bednu“, když dojel celkově třetí. Body za šesté místo si vyjel Jiří Špalek, osmý a potřetí za sebou bodoval Martin Zeman. Stejně jako v sobotu nejlepší desítku uzavřel Drahoslav Šubert, který vyhrál i svoji třídu. V té po sobotním výpadku také bodoval za páté místo Tomáš Miniberger. Necelou jednu sekundu zaostal Vojtěch Staněk za vítězným Zdeňkem Němcem a skončil na druhém místě.

 

Po Slováckém vrchu je na čele bezkonkurenčně David Komárek s 320 body, čtvrtý je Jiří Špalek, který má 212 bodů a vede éčkové čtyřkolky. Celkově šesté místo patří Marku Rybníčkovi, který prozatím nasbíral 184 bodů. V eskových čtyřkolkách vládne Drahoslav Šubert a celkově  je osmý se 140 body. 66 bodů, které získal v posledních třech závodech,    na svém kontě Marek Zeman a dostal se již na čtrnáctou příčku celkového hodnocení. Dvacáté druhé místo patří Vojtěchu Staňkovi, který nastřádal 34 bodů a v šestnáctistovkách je druhý za Zdeňkem Němcem. Tomáš Miniberger je se ziskem 25 bodů na 27. místě a je pátý v eskových čtyřkolkách.

 

Dalším podnikem, kterého se zúčastní kompletní Liqui Moly Komvet Racing , bude již příští víkend 4.-5.6. 2011 Vrbenský kopec ve Vrbně pod Pradědem , který je součástí Liqui Moly Berg Cupu 2011

 

 

TZ Ligui Moly Komvet Racing


 
 
Fotogalerie:   Liqui Moly Komvet Racing na 13. Slováckém kopci 2011

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose