www.car.cz
 

Famózní trucker Hahn v Misanu pěkně zamíchal statistikami
     29.5.2011 11:51 - tisková zpráva


David Vršecký zatím třetí

Famózní výkon Jochena Hahna v Misanu zamíchal statistikami. Po italském víkendu je David Vršecký mezi jezdci, kteří dokázali získat po zavedení jízd s hendikepem během jediného závodu nejvyšší počet bodů, celkem třetí.

Tuto statistku vede Hahn (Misano 2011- 60), před Albacetem, který loni získal v Albacete o bod méně. Rekordní výsledek Davida přišel v Le Mans 2009, kdy si a své konto připsal 58 bodů. "Samozřejmě, že si na ten závod pamatuji. O dva body jsem přišel v sobotní jízdě s hendikepem, kdy jsem dojel za Antoniem a Jochenem. Ale vzhledem tomu, že jsem předtím vyhrál pohárový závod, neměl jsem důvod útočit za každou cenu na prvenství. Spíše jsem čekal, že budu profitovat z případného souboje Jochena s Antoniem, ke kterému ovšem nedošlo," vzpomíná David. A přestože bodový zisk Hahna s Albacetem považuje za mimořádný, podle vlastních slov se tehdy nacházel v komplikovanější pozici.

"Antonio i Jochen dosáhli svých výkonů vždy na začátku sezóny, kdy si toho jezdec může dovolit přece jen více. V mém případě se jednalo o předposlední závod sezóny, v jejímž průběhu jsem až do Zolderu stíhal Antonia. V Le Mans jsem vyhrál první závod, v jízdě s hendikepem jsem byl vědom toho, že když skončím třetí, najedu na Antonia během soboty dva body a dostanu ho pod tlak, což se stalo a já nakonec vyhrál druhý titul."

Zopakovat misanský zisk Jochena Hahna je podle Davida nesmírně těžké, nikoli však nemožné. "Několikrát v kariéře přijde den, kdy člověku všechno vychází, a to včetně jízdy na samé hraně a předjížděcích manévrů. Navíc se tak musí stát na okruhu, který vyhovuje jezdci i autu. Na zopakování Jochenova výkonu ovšem má jen několik jezdců, kteří budou ve hře o titul. A s přibývajícími závody se bude více taktizovat. Pokud to nezvládne Antonio v Albacete, Jochenův výkon přežije rok 2011," míní David.

 

Buggyra

www.buggyra.com


 
 
Fotogalerie:   Truckerské Missano 2011 a český tým Buggyra, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose