www.car.cz
 

Marek Fried si poradil s konkurencí v obou krátkých sprintových závodech v Mostě
     13.8.2011 10:43 - tisková zpráva


Šenkýř Motorsport v Mostě 3x zlatý

Tři vítězství v divizi 4 do 3500ccm si odváží brněnský tým Šenkýř Motorsport z pátého závodu Mistrovství Středoevropské zóny FIA a Mistrovství České republiky v Mostě. Marek Fried si poradil s konkurencí v obou krátkých sprintových závodech a posádka Šenkýř, Fried zvítězila ve vytrvalostním dvouhodinovém závodě. V něm se dokonce třetí příčkou prosadila na stupně vítězů v absolutním hodnocení.

Marek Fried si s týmovým BMW M3 GTR vybojoval nejlepší výchozí pozici již v obou kvalifikacích. Tu také dokázal v obou sprintech udržet od startu až do cíle. V sobotním sprintu na suché trati i v nedělním na mokru Fried zvítězil s velkým náskokem na druhého Zdenka Barana na Ferrari a třetího Marcela Kusína na BMW Z4 GTR. Pátý skončil v obou závodech další jezdec týmu Šenkýř Motorsport, znojemský Milan Braun. Ten se blýskl výrazným zlepšením svého dosavadního nejlepšího tréninkového času.

Sobotní vytrvalostní závod se jel ve velmi rychlém tempu. Marek Fried závod výborně rozjel a po hodině předával Robertu Šenkýřovi s téměř minutovým náskokem. Šenkýř jej dále navyšoval a projel vítězně cílem s náskokem více než tři okruhy na nejbližšího pronásledovatele ve třídě do 3500ccm. Nasazené tempo nakonec stačilo i na výbornou třetí pozici v absolutním hodnocení za silnějšími vozy Porsche 997 RSR týmu ARC Bratislava a Ferrari 430 týmu Mansory Racing.

Z našeho pohledu se jednalo o další velmi povedený víkend. Auta fungovala bez jakýchkoliv potíží, jezdci zajeli na hranici svých možností a připsali si důležité body do obou šampionátů,“ uvedl po závodě spokojený šéf týmu Šenkýř.

Právě mostecký víkend znamenal pro brněnský tým posun do čela klasifikace sprintových i vytrvalostních závodů Mistrovství Středoevropské zóny FIA.

Další závod, kterého se tým Šenkýř Motorsport zúčastní, se pojede o víkendu 20.-21.8.2011 na Slovakiaringu. Zde se bude bojovat o body do Mistrovství Středoevropské zóny FIA, Mistrovství ČR a Mistrovství SR.

 

Tisková zpráva Šenkýř Motorsport


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose