www.car.cz
 

Martin Matzke na Hockemhaimu nepojede
     30.9.2011 10:11 - tisková zpráva


Český jezdec Martin Matzke měl podepsanou smlouvu na tři závody do konce sezóny.Na Hockemhaimu však nepojede.

Jeden závod se již jel v Magny Course, kde obsadil 4. místo spolu s Filipem a Michaelem. Další podnik, který byl na programu měl být závod německého ADAC GT Masters na okruhu v Hockenheimu. Do tohoto závodu Martin ale bohužel nenastoupí. Po dlouhém rozhodování ze strany týmu přišla nakonec zpráva, že se na Hockenheim nejede.

Po dlouhých úvahách a rozhodováních vedení týmu oznámilo, že nevidí možnost startovat v Hockenheimu jako pozitivní, jelikož bychom jako nově nastupující tým dostali handicap 30 kg a vzhledem k tomu, že bych startoval s pilotem, který je kategorizován jako platinový, bychom získali další handicap 30 kg za posádku. To by nás však značně znevýhodnilo a šance na umístění na špičce by byla velmi omezena.

A jelikož se tento závod jede při DTM, tak by špatné umístění mělo negativní vliv na jméno jezdců i týmu, proto jsme se raději rozhodli plně koncentrovat na závod Blancpain Endurance Series 07. - 09.10.2011 v anglickém Silverstone,“ komentoval absenci na startu Martin.

Přímý přenos závodu přenáší česká satelitní televize SPORT 5.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose