www.car.cz
 

Milan Valášek a Christian Malchárek se radují z titulu
     30.9.2011 10:17 - tisková zpráva


Milan Valášek a Christian Malchárek vybojovali druhé místo ve vytrvalostním závodě Podzimní ceny Masarykova okruhu. A získali tím mistrovský titul FIA Central Europe Zone a Slovenského šampionátu.

Už během volných tréninků se ukazovala síla týmu IP Racing Shop a tu také zúročila při páteční kvalifikaci kde posádka vybojovala první místo na roštu ve třídě do 2000ccm.
Do sobotního dvou hodinového závodu, odstartoval jako první Milan Valášek. Po letmém startu si Milan držel těsnou třetí pozici hned za konkurenčním vozem a znovu se ukazovalo jak vyrovnaná je tato třída a na také na vyrovnanost obou jezdců. Po odstoupení vozu z prvního místa se posádka posunula na druhou příčku a začal boj o první místo. V 22hém kole měl Milan lepší výjezd z první zatáčky a do následující levé zatáčky se pokusil konkurenční vůz vybrzdit, to se bohužel nepovedlo a odneslo to pravé přední kolo a musel tak navštívit mechaniky v boxu.

Odnesla to pravá tyčka řízení, ale dalo se s tím pokračovat, takže do vozu usedl Christian Malchárek a po návratu na trať se zařadil na třetí pozici s více než jednokolovou ztrátou na první pozici. Během hodiny jeho jízdy se značně rozhozenou geometrií to bylo prakticky nemožné, ale celý tým doufal až do posledních minut. Christianovi se brzy podařilo získat druhou pozici, ale na první už to nestačilo.

I tímto druhým místem si tým udržel prvenství v šampionátu a získal tím mistrovský titul.

Škoda že to tady na domácí trati dopadlo takhle, máme v Brně smůlu ale s druhým místem jsem spokojen a ještě víc mě těší že jsme dokázali získat titul, který nám vždy v posledních sezonách unikl jen o vlásek. To co se na trati stalo byla i moje chyba, celý závod jsem se držel za konkurenčním Cliem a už jsem neudržel nervy na uzdě a pokusil se o předjetí, jenže mě v první levé zatáčce zavřel a odneslo to pravé kolo. Hlavní je že jsme dojeli a auto to vydrželo“ Dodal po závodě Milan Valášek

 

PR


 
 
Fotogalerie:   MMČR D3+D4 v Mostě z foťáku V.Rožánka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose