www.car.cz
 

"Marco byl skvělý jezdec i člověk" říká motocyklový závodník Karel Abraham
     24.10.2011 21:25 - tisková zpráva


Velká cena Malajsie
Velká cena Malajsie byla zrušena kvůli tragickému incidentu

Závod na malajském okruhu v Sepangu, do kterého český motocyklový závodník Karel Abraham odstartoval z páté řady, byl zrušen kvůli těžkému pádu Marca Simoncelliho ve druhém kole.

V tom došlo mezi Marcem Simoncellim a dalšími dvěma jezdci ke kolizi, při které si čtyřiadvacetiletý rodák z italského městečka Cattolica přivodil těžká zranění. S těmi byl převezen do lékařského střediska, kde se Claudio Costa a další doktoři snažili zachránit jeho život. Po hodině ale konstatovali smrt.

„Je mi to strašně líto,“ konstatoval Karel Abraham poté, co se dozvěděl, že Marco Simoncelli svým těžkým zraněním podlehl. „Takové věci by se neměly stávat. Já i celý tým soucítíme především s jeho rodinou, ale i s jeho týmem a přáteli,“ řekl jedenadvacetiletý jezdec týmu Cardion AB Motoracing.

Za svou kariéru zvítězil Marco Simoncelli ve čtrnácti závodech a v roce 2008 se stal mistrem světa kubatury do 250 kubických centimetrů. „Marco byl skvělý jezdec i člověk, byl velice zábavný a rád se s každým vyfotil nebo prohodil pár slov. Všichni v týmu jsme ho měli velice rádi a fandili jsme mu, i když byl i náš soupeř,“ dodal.


 
 
Fotogalerie:   Marco Simoncelli na Cardion GP ČR v Brně 2009-2011. Fotovzpomínka.

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose