www.car.cz
 

Mikuláš Rally Slušovice 2011 se jede již tuto sobotu
     6.12.2011 12:36 - tisková zpráva


Kopná a Mikuláš jsou neodmyslitelně spjaty s rodinou Minaříků
 
Když se řekne Rallysprint Kopná nebo Mikuláš Rally Slušovice, vždy za organizací těchto automobilových podniků stojí rodina Minaříků z Podkopné Lhoty. Nejpopulárnější český rallysprint na Kopné je spojen od prvního ročníku právě s rodinou Minaříků. Před devatenácti lety zřejmě nikoho v Podkopné Lhotě nenapadlo, že tento rozlučkový závod regionálních jezdců na závěr rallyové sezony se dostane do pozice nejlepšího sprintu v České republice. V roce 2012 se pojede v polovině května již  jubilejní dvacátý ročník. Před třemi lety se narodila Mikuláš Rally Slušovice jako volný podnik, který uzavírá domácí motoristickou sezonu. 

Kopná se propracovala mezi uznávané rallysprintové podniky české scény a soutěžní posádky jezdí na Moravu rády. Čeká je vřelé přivítání, ochotní pořadatelé, soutěž tzv. „na pětníku“ a nádherné rychlostní zkoušky, které svou obtížností každoročně prověří připravenost posádek a soutěžní techniky. Tehdy v roce 1993 nikoho nenapadlo, že zakládáme tradici. Nepočítali jsme, že se dostaneme do podvědomí motoristické veřejnosti. A vidíte, v příštím roce nás čeká už jubilejní dvacátý ročník, pověděl Josef Minařík, který byl společně se svým bratrem Lubomírem organizačně u všech ročníků.

V naší paměti zůstávají všechny ročníky, které jsme uspořádali. Jsme rádi, že za tuto dobu jsme neměli žádné těžké zranění. Samozřejmě nejraději vzpomínáme na roky, kdy zde jezdily vozy specifikace WRC. Na startu bylo i deset těchto speciálů a diváci si přišli na své. Nicméně každý ročník se nám vryl do paměti se svými hrdiny,“ řekl Josef Minařík, který na postu ředitelevystřídal bratra Lubomíra. V galerii vítězů najdeme řadu jmen, nejvíce vavřínů posbíral Stanislav Chovanec. Populární Staňa se zapsal do galerie vítězů celkem pětkrát, třikrát vyhrál domácí Roman Kresta. „Za všechny minulé ročníky máme řadu oblíbenců, ale tím největším je právě Roman Kresta. Ale vzpomínáme i na další zvučná jako například Enrico Bertone z Itálie nebo Honza Kopecký. Z vozů máme stále v paměti valašské WRC, escort Stani Chovance,“ vzpomněl Josef Minařík, v předchozích letech úspěšný aktivní jezdec rally.

Před třemi lety se zrodila myšlenka uspořádat na závěr rallyové sezony volný podnik pod názvem Mikuláš Rally Slušovice. Za úspěšnými pořadateli z Podkopné Lhoty přišla skupinka jezdců, která je požádala o organizaci tohoto podniku na úplný závěr motoristické sezony. Slovo dalo slovo a již srpnu 2009 byla zaslána oficiální žádost na Federaci automobilového sportu v Praze. Nejdříve jsme nechtěli Mikuláš Rally pořádat, ale nebylo by vhodné, kdyby soutěž organizoval nový pořadatel v regionu. Přece jen máme určité zkušenosti a soutěžní posádky i doprovody jednotlivých týmů jezdí do Slušovic s oblibou. Proto jsme se ujali organizace podniku,“ vysvětlil Minařík. Závěrečná soutěž rallyové sezony v České republice již potřetí nese oficiální název PdTECH Mikuláš Rally Slušovice.

„Podařilo se navázat spolupráci se zlínskou firmou PD Technologie s.r.o., která se stala generálním partnerem akce. Zabývá se prodejem nářadí pro autodílny, v současné době nabízí kolem tisíce produktů ve třech odvětvích auto, stavba a dřevo. Výborná spolupráce s uvedenou firmou je důvodem i toho, že soutěž opět pořádáme. Minulý ročník byl do termínového kalendáře zařazen dodatečně, letošní ročník byl přihlášen v předstihu již v loňském roce,“ pověděl Josef Minařík. Zdejší pořadatelé se snaží pořádat rally především pro posádky a diváky. Celá rally se odjede během necelého dne včetně seznamovacích jízd a přejímek. Hlavní tahákem Mikuláš Rally je divácky atraktivní rychlostní zkouška kolem dostihové dráhy ve Slušovicích.

„Všichni fanoušci by na okruhu neměli chybět ani letos. Diváci uvidí na nejzajímavějších místech startovní pole čtyřikrát. Osobně doporučuji pasáž v místě zvaném U sudu, kde jedeme v zajímavější podobě než v předchozích letech. Rovněž pro jezdce bude tato pasáž bezpečnější. Každopádně fandové se mohou těšit na rozmanité startovní pole, chybět nebude plejáda vozů specifikace WRC, kategorie Super 2000, dále pohárové vozy K4 Poháru nebo historické automobily,“ uvedl ředitel Mikuláš Rally Slušovice, která se pojede v sobotu 10. prosince.   

 
Agilní pořadatelé z Podkopné Lhoty nezahálí ani v dalších měsících během roku. Týden před legendární barumkou pořádali závod ve sjezdu horských kol pod názvem Bikerally.Letos jsme jako zpestření připravili noční RZ se světlami ve sjezdu, autogramiádu soutěžních posádek, z nichž někteří se objevili i na horském kole,uzavřel Josef Minařík.
 
Ve Slušovicích 30. listopadu 2011                                   Roman ORDELT
                                                                                             tiskový mluvčí
                                                                                PdTECH Mikuláš Rally Slušovice
 

 
 
Fotogalerie:   Finále sezóny v Sosnové - Setkání mistrů 2011, foto Jan Šnábl

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose