www.car.cz
 

Krůček za krůčkem stoupá Valtr s Liazem vzhůru pořadím Dakaru
     14.1.2012 20:12 - tisková zpráva


Liaz opět poskočil výš!

Kamion stáje KM Racing dosprintoval do cíle etapy poblíž proslulé planiny Nazca šestý

Krůček za krůčkem stoupá kamion Liaz vzhůru pořadím Rallye Dakar. V pátek s ním Jarda Valtr v etapě mezi peruánskými městy Arequipa a Nazca dojel šestý a zase si vylepšil svůj nejlepší dakarský výsledek. Celkově je třináctý a jen velice potichu a obezřetně si lze položit otázku, kde by mohl nyní figurovat, kdyby se před týdnem nevyskytl fatální problém se spojkou, po němž posádka nabrala pětihodinové manko...

Peru to je hlavně písek a zase písek. Minulostí jsou balvany hrozící v chilské poušti Atacama. Proto je nyní větším nebezpečím zapadnutí v dunách než proražení pneumatiky. „Jednou jsme se zahrabali a museli jsme ručně odfukovat gumy, protože nám už nefunguje centrální vzduch. Pak jsme měli jednu krizovku, když jsme trefili díru a vyletěli snad dva metry do vzduchu. Jinak se jelo v naprosté pohodě,“ rozpovídal se Valtr o etapě, která končila poblíž náhorní planiny Nazca, proslulé starobylými indiánskými obrazci, které jsou zřetelné až při pohledu z letadla nebo vrtulníku.

„Rychlostní zkouška byla celá z měkkého písku. Ze začátku se jelo po pláži Pacifiku, pak se trasa stáčela do takových prašných cest a na závěr přišly duny,“ pokračoval řidič. „Tam jsme předjeli Rusy, ale naopak se před nás prokličkoval Holanďan Van Ginkel a dal nám v cíli patnáct vteřin, což mě maličko mrzí. To se ale nedá nic dělat, šesté místo je taky hodně dobrý,“ pochvaloval si Moravan.



Jel bez technických závad, auto měl v pořádku. „Akorát se podíváme na řízení, protože jsem dostal dvě nebo tři pořádný rány až mi to málem zlomilo zápěstí. Jinak to byla pěkná etapa, líbila se mi. Kluci z posádky jsou v pohodě, kompletně celý KM Racing šlape na plný obrátky. Zkusíme umístění vytáhnout ještě o kousíček výš, aby se mohlo říkat, že naše mise dobře dopadla,“ dodal Jarda.
min


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose