www.car.cz
 

Tatry Loprais teamu získávají titul Miss a Vicemiss
     16.1.2012 00:26 - tisková zpráva


Tatry Loprais teamu získávají titul Miss a Vicemiss Marathon 2012

Zatímco všichni vzpomínáme na Alešův lítý boj o první místo a zatímco Tomáš s Otou a Radimem vystupují na pódium v cílové Limě, získávají oba naše kamiony titul ve stále sledovanější anketě o Miss Marathon.

Anketa byla založena fanoušky, uživateli internetové diskuze na diskusním fóru www.truck-forum.cz, které soustředí příznivce těžkých strojů z celé republiky i ze zahraničí. Pro fanoušky Dakaru se stala oázou, kam, když už nemohl do Jižní Ameriky,mířili celý rok,hltali veškeré novinky, sdíleli názory, prognózy, myšlenky, radovali se z každého průjezdu českého kamionu každým z kontrolních bodů, sdíleli fotografie, upozorňovali na videa, kritizovali a dojímali se. Je příznačné, že každý rok hlasuje v anketě stále více fanoušků. Každý hlasující mohl odměnit tři kamiony z nominace udělením 3, 2 a 1 bodu.

První místo získala s 90 body Alešova Tatra Jamal, startovní číslo 501. Přestože vzhled kamionu vyvolával a vyvolává mezi fanoušky polemiky, Princezna se navzdory krutému konci líbila. Na rozdíl od kamionu Gerarda de Rooye tvoří optimalizovaná kapota, kabina i nástavba sourodý celek, což je pro každého konstruktéra pokaždé tvrdý oříšek, staví-li kapotovaný kamion s použitím ryze trambusové kabiny.

"Těší nás, že se fanouškům náš vůz líbí, viděli jsme to na jejich zájmu už od léta. Ukázali jsme, že kamion je také pěkně rychlý a jeho cesta určitě neskončila. Děkujeme všem za milé projevy uznání," říká Aleš Loprais.

Druhé místo v anketě s 85 body získala Bonverka, tedy Tatra 815 Bonver Dakar Teamu Tomáše Vrátného. Ta do cíle v Limě nakonec dojela na 18. místě. Byla to lehce šokující zkušenost, když jsme spatřili druhdy klasicky žlutý stroj v matné černi se zlatými doplňky. Trojice s Otou Měřínským a Radimem Pustějovským v černé kabině (se zlatou střechou) přežila i drakonická vedra argentinských etap a na fanoušky zapůsobila nejen netradiční barevná kombinace, ale i vkusné rozmístění všech reklamních nápisů tak, aby vůz jako celek působil sourodě a esteticky.

Třetí místo je také české,získal jej kamion Liaz Jaroslava Valtra.

Co dodat… Dakar skončil a snad nebude příliš troufalé, doufat, že se Princezna brzy stane Královnou, a to nejen v anketách o nejhezčí soutěžní kamion.

Jiří Vintr


 
 
Fotogalerie:   Testy Loprais týmu před Dakarem 2012

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose