www.car.cz
 

SCC – Ani mizerné počasí nezastavilo Fiedlera na Nürnburgringu
     17.4.2012 00:03 - Vladimír Rožánek


Pětadvacet účastníků přivítal první závod letošní sezóny na dlouhém GP Nürnburgringu, který se konal o víkendu v Německu. Nejvíce obsazenou divizí byla divize 3 Sportprototypen open, což poměrně překvapilo, ovšem hned devět vozů odstartovalo sezónu v nejsilnější divizi 1. Nechyběli ani lonští soupeři o nejvyšší příčky, a to Sven Barth, ani Andreas Fiedler.

Jezdce přivítalo na Nürnburgringu velmi špatné počasí a v pohořích dokonce zasněžilo. A tak byla nasnadě otázka mokré nebo suché gumy? Nejlépe se v kvalifikaci předvedl Fabien Plenz z druhé divize na stroji PRC Honda CN, když nechal za sebou dobře připraveného Andrease Fiedlera s PRC BMW. Po pár kolech závodu se ujal vedení Andreas Fiedler z Německa a již ho do šachovnicového praporku nepustil. Po závodě Fiedler přiznal, že si vítězství v úvodním závodu velmi cení, trať prý byla velmi kluzká a podmínky pro závody velmi obtížné. Druhý skončil v nejsilnější divizi Tommy Tulpe s PRC Ford a třetí místo obsadil Američan Jay Boyd s PRC BMW. Obhájce Sven Barth skončil po problémech se svým PRC Audi na šestém místě a o mnoho lépe nedopadl ani Thorsten Rüffer, který se svou Normou Nissan skončil při prvním závodu na chvíli v kačírku. Druhou divizi vyhrál Plenz, před Münchem a Bickelem. Nejobsazenější divize 3 patřila v sobotu Feigenwinterovi s vozem Crosslé Ford, který porazil Kläye s PRC Opel i Beat Eggimannovou s dalším Crosslé. Další žena ve startovním poli Evi Eizenhammerová s PRC Honda skončila osmá ve své divizi.

Ve druhém závodě si vychutnal šampaňské Sven Barth. Po špatné sobotě, kdy po souboji skončil v kačírku, vše fungovalo na jedničku a dojel si pro vítězství. Brzdy při závodě dostaly co proto, závodní dráha připomínala štěrkovou past, ale vítězství si nakonec zasloužil. Druhý skončil Mirco Schultis s Orecou FLM, se kterou se letos vypraví také do dalších vyrvalostních závodů. Závod měl ztížený tím, že se musel prodírat celým polem kupředu, ale na vítěze ztratil 24 sekund. Třetí pak závod dokončil sobotní vítěz Andreas Fiedler s PRC BMW.

Druhou divizi opanoval Alessandro Lativ s prototypem Wolf Honda CN, když za sebou zanechal i Fabiena Plenze a z druhého bronzu se radoval Sandro Bickel z Rakouska na PRC Honda.Třetí divize patřila Markusi Kläyovi s PRC Opel, když skolil Feigenwintera a Beat Eggimannovou s vozy Crosslé Ford.

Další závodní víkend SCC uvidí diváci na Lausitzringu při víkendu DTM.

Výsledky Sports Car Challenge Nürnburgring:

Sobota:

Andreas Fiedler (D) – PRC BMW - D1

Fabien Plenz (D) – PRC Honda CN – D2

Tommy Tulpe (D) – PRC Ford – D1

Jay Boyd (USA) – PRC BMW – D1

Peter Kormann (D) – PRC BMW – D1

Gerhard Münch (D) – Norma Honda CN – D2

Henry Uhling (D) – Norma BMW – D1

Sven Barth (D) – PRC Audi – D1

Sandro Bickel (A) – PRC Honda CN – D2

Andy Feigenwinter (CH) – Crosslé Ford – D3

Neděle:

Sven Barth (D) – PRC Audi – D1

Mirco Schultis (D) – Oreca FLM – D1

Andreas Fiedler (D) – PRC BMW – D1

Alessandro Lativ (GP) – Wolf Honda CN – D2

Fabien Plenz (D) – PRC Honda CN – D2

Tommy Tulpe (D) – PRC Ford – D1

Sandro Bickel (A) – PRC Honda CN – D2

Jay Boyd (USA) – PRC BMW – D1

Henry Uhling (D) – Norma BMW – D1

Markus Klay (CH) – PRC Opel – D3

 

Vláďa Rožánek

Sports Car Challenge 2012

foto Patrick Holzer



 
 
Fotogalerie:   FIA Truck Prix Most 2010 objektivem V. Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose