www.car.cz
 

Spuštěno vysílání MotorMIXu na satelitu Astra.
     17.4.2012 11:35 - Pavel Jelínek


Tradiční televizní motoristický magazín MotorMIX byl v sobotu 7. dubna 2012 premiérově odvysílán kromě obvyklých stanic také na satelitu Astra. Možnost jej vidět na svých obrazovkách tak mají zase další diváci a fandové motorismu.

„Konkrétně si stačí naladit satelit Astra 3B na pozici 23,5° východně a dívat se vždy o  víkendu (pozn.: další údaje níže v textu). Premiérově se MotorMIX ve vysílání objevil dnes v  sobotu v 19 hodin a celkem zde bude k vidění v šesti reprízách. Ty budou následovat každé čtyři hodiny, takže pořad bude k vidění v sobotu večer a v noci a také v průběhu neděle, upřesňuje šéfredaktor pořadu Pavel Jelínek.

Stalo se tak díky zapojení do projektu regionalnitelevize.cz, který se z internetu od úvodu dubna rozšířil právě na uvedený satelit. Projekt sdružuje různé výrobce regionálních zpravodajství z celé republiky. Satelit Astra pak je možné „ladit“ v Česku i na Slovensku, ale nejen to – pokrývá totiž území celé Evropy.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání udělila projektu potřebnou vysílací licenci. Naše nová česká zpravodajská stanice s názvem regionalnitelevize.cz pak je nekódovaná ! Cílem projektu, který je inspirován slovenskou satelitní zpravodajskou televizí Patriot, je mediálně propojit moravské a české regiony a na jednom programu přinášet informace z obcí, měst a krajů o společenském, ekonomickém, kulturním, či sportovním dění, ale také o možnostech a nabídkách jednotlivých regionů v oblasti cestovního ruchu. Do projektu je v současné době zapojeno více než 100 výrobců regionálního a lokálního televizního zpravodajství napříč republikou,“ dodává Eva Stejskalová, jednatelka celého projektu.

Uvedené zpravodajství lze už od začátku dubna naladit na satelitu Astra 3B na pozici 23,5° východně. Další technické parametry příjmu jsou

-          Transpondér: 3.224

-          Frekvence: 12.1680 GHz

-          Polarizace: vertikální

Nadále pak je MotorMIX je vysílán v lokálních televizních sítích na kabelovkách, jako je východočeská TV OIK, KTV v Jeseníku, KTV v Kopřivnici, Fonka TV v Příbrami, KTV Hustopeče, či ve Štětí. V Čechách se dále konkrétně jedná o města Česká Třebová, Ústí nad Orlicí, Přívrat u České Třebové, Třebovice v Čechách, Jevíčko, Velké Opatovice, Pečky, Stochov, Bohuňovice, Rynholec a Ořech. Na Moravě je k vidění kromě Hustopečí také třeba v kabelovkách v Kloboukách u Brna, Troubkách, či Bzenci.

Další několik týdnů čerstvou novinkou pak je vysílání MotorMIXu v síti TV Genus v pardubickém, hradeckém a libereckém regionu. Jedná se o převážnou část východních a severních Čech a to v klasickém digitálním vysílání. Stačí si znovu naladit ( tedy přeladit!) sep top  box nebo modernější televize s vestavěným tunerem a stanice TV Genus se zájemcům automaticky a jednoduše naladí ( na 60. kanále, tedy v multiplexu 3.). Televizní signál mohou přijímat anténou všichni  z dosahu vysílačů Ještěd nebo Černá hora. Jedná se tedy především o  liberecký, pardubický i hradecký kraj, navíc částečně i o kraj středočeský. Toto vysílání je pak vidět dokonce i na okraji Prahy ( pro diváky, kteří mají naladěn uvedený vysílač).

V neposlední řadě tradiční MotorMIX zůstává nadále také k dispozici na internetu a to nově dokonce šest posledních dílů a ne dva, jako dosud (plus navíc archiv na Yuotube). Pokud pak jde o satelitní vysílání, dodávám ještě, že každý půlhodinový díl Motormixu bude z technických, či spíše z prostorových důvodů ve vysílacím schématu stanice rozdělen vždy na dvě poloviny po cca 15 minutách. Ty by měly být vysílány vždy o víkendu od sobotního večera a během neděle,“ upřesňuje ještě Pavel Jelínek, mnohonásobný držitel titulu Motoristický novinář roku, a pokračuje : „MotorMIX není zdaleka jen televizní pořad !! Za zmínku jistě stojí také jeho internetový bratříček na stejnojmenných stránkách, které v minulých dnech doznaly poměrně značného vylepšení. Zde každý najde každodenní bohaté motoristické zpravodajství ze všech možných motoristických disciplín a také množství velmi kvalitních fotogalerií od zhruba tří desítek úzce spolupracujících fotografů. Mezi poslední atraktivní a jistě vydařené galerie patří ty z nedávných závodů ADAC GT Masters na okruhu Oschersleben, z Baja Italia, ze závodu Brněnský Drak, či Offroadmarathonu ve Šternberku - a nechybí ani Valašská a Švédská rallye, či zatím poslední soutěž – Rallye Vrchovina.“

 

 

Téměř vše k televiznímu MotorMIXu zde:

http://www.tvmotormix.cz/tv-motormix a zároveň

http://www.motormix.cz/tv-motormix

 

Velmi bohatá  fotogalerie z různých  disciplín ZDE:

http://www.motormix.cz/galerie

 

Kontakt na redakci : Mobil : 732 223456    

V Brně 7. dubna 2012

 

Email : tvmotormix@seznam.cz Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , redakce@motormix.cz Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript atd

Web:   www.tvmotormix.cz 

           a   www.motormix.cz

           www.regionalnitelevize.cz


 
 
Fotogalerie:   Liqui Moly Komvet Racing Team na VARS Brněnském Drakovi 2012

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose