www.car.cz
 

Sports Car Challenge na Hockenheimringu vyhrál Barth
     20.6.2012 19:07 - Vladimír Rožánek


Velmi slibnou podívanou přichystali Barth s PRC Audi Turbo a Thorsten Rüffer na Norma Nissan. Oba si také připsali nejlepší kvalifikační časy. Pole positions si vyjezdil Němec Rüffer. Pro Rüffera začal závod velmi pozotivně a vedl. Naději měl velkou, to když jeho největší pronásledovatel Andreas Fiedler na PRC BMW musel v sedmém kole skončit pro poruchu plynového lanka. Po deseti minutách jízdy ovšem vítězné tažení skončilo.

Při předjíždění dvou pomalu jedoucích vozů se dostal do problémů a zničil si motor. Druhá jízda pak skončila smolný víkend díky poruše baterie, s novým vozem je to velká škoda takhle přijít o vítězství, poznamenal po závodu zkroušený Thorsten Rüffer. Na vítězství však v první jízdě vůbec nemyslel ani Barth. Odešla mu převodovka a pomalu celý závod jel jen na čtyři kvalty. Díky odstoupení Rüffera a Fiedlera tak měl šanci a o vítězství se popral s Mauro Barisonem na Lucchini BMW. Ital sice na dlouhých úsecích ujížděl, ale v zatáčkovitých pasážích ho Barth udělal a dojel si celkem šťastné vítězství. Druhé místo pak v cíli obsadil Breitenmoser s PRC Audi Turbo a bronz si odvezl Kormann, který vidí ještě hodně potenciálu ke zlepšení především v podvozkové části svého PRC BMW. Druhý závod zajel Barth mnohem uvolněněji a s přehledem vyhrál, před Fiedlerem, Barisonem a Breitenmoserem. Smolný závod absolvoval také Tonny Tulpe. S novým motorem nebyl příliš spokojený a s ulomenou hnací hřídelí skončil v bariéře z pneumatik.

Druhou divizi ovládl dvakrát Fabien Plenz a může jen litovat, že jeho dvoulitrový motor nemůže držet krok s velkými prototypy. Gerhard Münch si pak odvezl dvakrát stříbrnou medaili. Bronzový stupínek patřil Timu Seidelovi na Normě Honda, ovšem jen v první jízdě. Pěkný souboj předvedli o vítězství ve třetí prototypové divizi Evi Eizenhammer na PRC Honda a Willy Pfeiffer s Ligierem Honda. Evi byla jedinou ženou ve startovním poli a Pfeifferovi nedala nic zadarmo, velmi často se tak měnilo pořadí na čele divize. Na rovinkách měl Ligier navrch, ovšem jen do doby, kdy se při předjíždění jiný vůz roztočil a střetl se ním. Za tu srážku trochu mohl Rüffer, který sám musel ze závodu odstoupit. Po krátké pauze se Sports Car Challenge představí na okruhu Oschersleben, a to 7.-8. července.


Vláďa Rožánek, Sports Car Challenge 2012

foto Patrick Holzer


 
 
Fotogalerie:   Jet Alliance s krásným Ferrari 333 SP

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose