www.car.cz
 

FIA Truck v Mostě se divákům líbil
     4.9.2012 00:47 - Vladimír Rožánek


Již dvacátý jubilejní závod absolvovali v Mostě jezdci FIA Truck Racing Cupu. Na start se postavilo hned 22 trucků, ve kterých nechyběly značky MAN, Renault, Buggyra, Mercedes, ale také trochu méně známý Foden. Páteční počasí trochu vyvolalo obavy o návštěvnost, ovšem již sobota ukázala, že si vrchol sezóny na autodromu v Mostě diváci ujít nenechají. Kvalitní podívanou slibovaly i doprovodné závody Northern European formula Renault Cup a Clio Cup. Domácí diváci drželi palce především Gabriele Jílkové s formulí Renault nebo Tomáši Pekařovi, který v Clio Cupu také pěkně zabodoval.Již první den ukázal, že si do Mostu nepřijel Antonio Albacete ze Španělska jen tak odpočinout, dalo se očekávat, že proběhne souboj o čelo klasifikace FIA Truck Racing Cupu, kde velmi malý bodový rozdíl mezi Jochenem Hahnem a Antonio Albacetem sliboval dramatickou podívanou.

První závod se nejlépe povedl Albacetemu, ale Hahn mu stále dýchal na záda,www.weitarc.com v cíli ho dělilo 0,4s. Bronzový skončil Oestereich na Renaultu a bramborová medaile zbyla na Davida Vršeckého, čímž získal motivaci do dalších bojů. Na velmi pěkném sedmém místě dojel navrátilec Gerd Körber z Německa na trucku značky Iveco. Až dvanáctý skončil další Čech Michal Matějovský s Buggyrou.

David Vršecký dokázal v pohárovém závodě prokličkovat mezi soupeři až na první místo a diváci se skvěle bavili, nakonec ho Albacete a Manem udělal, ale i druhé místo znamenalo pro roudnickou stáj velmi pozitivní výsledek. Třetí místo pak trochu neočekávaně obsadil Dominique Lacheze z Francie na Manu ze stáje Lutze Bernaua. Další Čech Lacko s Renaultem obsadil velmi pěkné šesté místo. Smůlu měl po úvodní strkanici v retardéru Mika Mäkinen z Finska, velmi nadějné postavení na startu po štěrkové promenádě proměnil pouze v devatenácté místo. Frankie Vojtíšek s novým Manem dokončil závod na třináctém místě.Rolex Submariner Replica

Na nedělní kvalifikaci bude nejvíce vzpomínat Němec Hahn, když porazil Albaceteho, ale také Švýcara Bösigera na Renaultu české stáje MKR. Vyhrál tak i firemní souboj s Oestreichem a Adamem Lackem. David Vršecký pak s Buggyrou skončil šestý, hned za Lackem. Vojtíšek před domácím publikem závo nedokončil a Matějovský na druhé Buggyře obsadil čtrnácté místo.

Velkým úspěchem Buggyry pak skončil nedělní pohárový závod.Replica Watches David Vršecký dokázal v tomto závodu zvítězit a udělal velkou radost přihlížejícím tisícovkám diváků. Po boji porazil Oestreicha na Renaultu a bronzový stupínek patřil na závěr v Mostě Gerdu Körberovi s Ivecem. Lacko dojel sedmý, Matějovský třináctý a Vojtíšek s Manem pak patnáctý. Poslední skončil trochu exotický truck Foden s jezdcem Quiretem z Francie.

Po Mostu se na čele usadil Jochen Hahn a s jednobodovým náskokem se bude klepat na čele před dotírajícím Albacetem. Třetí je zatím Oestreich, ale Lacko na něj ztrácí pouhé tři body. Závěr truckerské sezóny tak bude ještě hodně zajímavý.

Výsledky FIA Truck Most:

1. jízda:

Albacete /E/ - MAN

Hahn /D/ - MAN

Oestreich /D/ - Renault

2. jízda

Albacete /E/ - MAN

Vršecký /CZ/ - Buggyra

Lacheze /F/ - MAN

3. jízda

Hahn /D/ - MAN

Albacete /E/ - MAN

Bösiger /CH/ - Renault

4. jízda:

Vršecký /CZ/ - Buggyra

Oestrech /D/ - Renault

Körber /D/ - Iveco


Pořadí FIA Truck Racing Cupu po Mostu:

Hahn /D/ - MAN – 378

Albacete /E/ - MAN – 376

Oestreich /D/ - Renault - 235

Lacko /CZ/ - Renault - 232

Vršecký /CZ/ - Buggyra - 224

Bösiger /CH/ - Renault - 191

Lacheze /F/ - MAN - 123

Mäkinen /SF/ - MAN – 118

Janiec /F/ - Renault – 83

Körber /D/ - Iveco – 61


Vláďa Rožánek

FIA Truck Racing Cup


 
 
Fotogalerie:   Mostecké trucky 2012 od Vládi Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose