www.car.cz
 

Jaromír Jiřík v Divinol Cupu a Alfa 147 Challenge 2004
     22.11.2004 12:18 - Vladimír Rožánek


Pražského jezdce, který jako své záliby uvádí medicínu, motorismus a bojová umění, jsme měli letos možnost vidět také v Česku. 20.
– 21. Srpna, kdy Divinol Cup zavítal také do severočeského Mostu, v rámci GTP weekendu, který pro Jaromíra Jiříka znamenal pěkné  první a druhé místo ve své skupině 3.


Divinol Cup je určen jezdcům cestovních vozů a body se zde sbírají hned v osmi třídách, pole je tak velmi různorodé a odehrává se zde spousta zajímavých soubojů. Finále na Hockenheimu si Jaromír bude pamatovat nejen díky prvnímu a druhému místu v divizi, ale také pěkným soubojem s Němcem Lubnerem, který letos Divinol Cup vyhrál. Při finálovém závodě jsme však potkali na Hockemheimu také další známé české závodníky.


S Renaultem Clio V6 se zúčastnil Bohumil Pfeiffer, Clio RS představil Vladimír Ostaševski. Viděli jsme též Pavla Moravce a Jiřího Bažatu s Fábií a dva pick-upové jezdce Petra Janušku a Petra Sýkoru. Pro Jaromíra Jiříka zbyla v celkovém pořadí až bramborová medaile, ale při prvních třech závodech sezóny se mu nedařilo, nebo v nich nestartoval. Příštím rokem se s ním a dalšími českými jezdci opět v Divinol Cup potkáme, protože tento seriál je hodnotně sponzorován.


Příští rok zavítá seriál Divinol Cup nejen do Německa, ale také na rakouský Salzburgring, nebo na italskou Monzu. Jeden závod opět uvidí diváci na autodromu v Mostě.

 

European Alfa Challenge, která se jezdí v Itálii, Belgii, Francii, Španělsku a Německu, je určena pro identické vozy Alfa Romeo 147 Cup. Pravidelně bodující Jaromír Jiřík nasbíral během sezóny 2004 146 bodů, což mu
v konečném hodnocení přineslo 13. místo. Mezi rookies, neboli nováčky seriálu, však obsadil 5. místo.


Sérii European Alfa Challenge letos vyhrál Ital S.Iacone s celkovým počtem 316 bodů. Ve startovní listině jsme objevili i další známá jména, například Luise Villamila, nebo Tima Coronela. Několika závodů se zúčastnili též polští jezdci, známí z MMČR na okruzích, ale výraznějšího úspěchu Poláci Stanco, či Mancin nedocílili. Příští rok bychom tento pohár měli vidět také v Brně.


Letošní výsledky Jaromíra Jiříka:


4. místo v Divinol Tourenwagen Cup

5. místo v European Alfa 147 GTA Challenge Cup – rookies, nováčci

13. místo v European  Alfa 147 GTA Challenge Cup celkově

 

V sezóně 2004 sloužil Jaromíru Jiříkovi vůz Alfa Romeo 147 Cup, s řadovým, čtyřválcovým a kapalinou chlazeným motorem, s výkonem 250PS.

 

Vláďa Rožánek

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose