www.car.cz
 

Janiš úspěšně testoval s týmem Forsythe
     3.12.2004 00:46 - tisková zpráva


Jarek Janiš odjel při testech s týmem Forsythe Championship Racing, který patří mezi špičku seriálu ChampCar, přes 250 kilometrů. Manažer Antonín Charouz bude dále jednat o možné spolupráci v příští sezoně.

Český jezdec v úterý odjel přes 100 kol na 1,6 míle dlouhém okruhu v Sebringu na Floridě. Vozy ChampCar na jeho objetí potřebují zhruba 52 sekund. Janiš v průběhu dne pracoval s týmem na nastavení vozu, zkoušely se různé varianty a část jízd byla rovněž přizpůsobena požadavkům společnosti Cosworth, která je výhradním dodavatelem motorů pro ChampCar. Janišův nejlepší čas byl rovnocenný s časy dalších jezdců, ačkoliv pro menší problémy s rádiem přišel o nejvhodnější dobu pro jeho zajetí. O Sebringu je známo, že teplota hraje velkou roli a zatímco zbytek jezdců využil nových pneumatik za chladného rána, český jezdec použil nové obutí až odpoledne.

Jarek Janiš:Z jízd mám velmi dobrý pocit. Je znát, že jde o špičkový tým s perfektním zázemím. V Sebringu jsem nikdy nejel, je to těžká trať povětšinou lemovaná betonovou zdí, hodně nepříjemné jsou hlavně nerovnosti. Všichni členové týmu mi však svou vstřícností pomohli v adaptaci a jejich zkušenosti byly znát. Po celý den jsme upravovali nastavení vozu a průběžně jsem zrychloval. Vedle vozu jsme zkoušeli i nějaké nové úpravy na motorech Cosworth, což bylo velmi zajímavé. Jedinou drobnou nepříjemností byly ranní problémy s rádiem, protože v té době byla trať nejrychlejší, se stoupající teplotou se zpomalovalo. Ale i tak jsme byli srovnatelně rychlí. S týmem se skvěle spolupracovalo a jsem rád, že jsem dostal tuto šanci. Věřím, že jsem jejich důvěru nezklamal, reakce byly pozitivní.“

Antonín Charouz, jezdcův manažer:Cítím se poctěn tím, že jsme dostali od pana Forsytha nabídku k testům. Vzhledem k pozici týmu v ChampCar to je stejné, jako kdybychom třeba testovali v F1 s Ferrari. S Jarkovým výkonem jsem spokojen a nyní budeme dále jednat o možnostech další spolupráce.

BPA


 
 
Fotogalerie:   Fotky z DTM

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose