www.car.cz
 

Úspěšné zakončení letošní sezóny Valdy i týmu Trumf
     8.12.2004 14:50 - tisková zpráva


Jubilejní desátý ročník Pražského rallysprintu byl o uplynulém víkendu efektní tečkou za letošní soutěžáckou sezónou. Mezi padesátkou soutěžních vozů, která bavila překvapivě vysoký počet diváků, nechyběly ani dvě posádky s auty specifikace WRC v barvách Trumf Rally Teamu. A obě si vedly nadmíru zdatně.

Pavel Valoušek se po bronzovém Setkání mistrů a vítězných Modřicích opět posadil do Fordu Focus WRC z dílen zlínského JM Engineeringu. Na sedadlo spolujezdce tentokrát usedla po více než dvouleté přestávce jedna z legend italského rallysportu, Pierangelo Scalvini.

Do své druhé účasti na této divácky atraktivní show se mladý otrokovický pilot vrhl s velkou vervou, první dvě klasické rychlostní zkoušky mezi Řeporyjemi a cementárnou dokonce absolutně vyhrál, když druhému Pechovi nadělil 0,4 a 3,6 sekundy. Následoval průjezd testem, kde se Pražský rallysprint vždy rozhoduje, a to čtyři kola po cestách kolem Strahovského stadionu.

Zatímco Valouškův největší sok Pech pojal tuto zkoušku vyloženě soutěžácky a jel s maximálním důrazem na nejrychlejší čas, populární Valda nemohl zklamat početné fanoušky podél tratě svým typickým rozevlátým stylem, i když za cenu drahocenných vteřinek. Třináctivteřinová ztráta znamenala konec nadějí na vítězství, ale zároveň i bezpečný náskok na třetího Emila Trinera.

Následující tři zkoušky včetně závěrečné dvoukilometrové parádičky pro diváky se tak ze strany Valouška se Scalvinim nesly ve znamení efektních průjezdů pro pobavení početných příznivců automobilových soutěží. „Václav Pech pojal Strahovský okruh více závodně, já jsem se snažil spíše bavit početné houfy diváků. Kvůli tomu jsme asi prohráli, ale tady až tak o výsledek nešlo. Hlavní bylo potěšit sebe i fanoušky krásnými průjezdy a to se nám myslím podařilo,“ zhodnotil své účinkování Pavel Valoušek.

Jako dvojka Trumf Rally Teamu se na startu objevili mladoboleslavští Jaroslav Starý a Miroslav Šlambora, kteří za volantem Toyoty Corolly WRC nahradili zdravotně indisponovaného Romana Odložilíka. Přestože sedli do závodního vozu po půlroční pauze (do vozu WRC podruhé v životě) poprvé v pátek před soutěží, kdy absolvovali krátké testování, na pražských tratích se určitě neztratili a vybojovali velice slušné čtvrté místo v absolutní klasifikaci.

 „Zdejší zkoušky bývají hodně náročné povrchem, počasí letos nakonec vyšlo. Vzhledem k najetým kilometrům jsme se soustředili na Strahov, kde jsme se chtěli svézt s tím autem a celkem se nám to podařilo. Měli jsme příjemný pocit z jízdy,“ popsal své účinkování na Pražském rallysprintu Jaroslav Starý. 

Trumf Rally Team


 
 
Fotogalerie:   Praha 2004 - sharkie aliaz Rally-foto.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose