www.car.cz
 

Dakar: Macík má problémy, Kaštan postupuje z chvostu dopředu
     5.1.2005 00:09 - Pavel Jelínek


Dakar 2005 má za sebou  pět  etap. Na motocyklu byl v páté  , tedy úterní etapě nejrychlejší Australan Andy Caldecott, který o  tři sekundy porazil Španěla Marka Comu.

Český zástupce z Vysočiny Ivo Kaštan nezačal vůbec ideálně a s továrním strojem byl hned v prologu po  menší havárii a následné opravě   penalizován. Dnes obsadil 58. místo sice s více než hodinovou ztrátou, ale celkově si polepšil. Ze 191. pozice po prologu se již dostal na 68.

Ještě hůře  je na tom ale  údajně Martin Macík (Liaz), který měl   rovněž malý problém na prologu, když  lehce narazil do  jednoho z  vozů a musel opravovat mj. světla.  Větším problémem pro něj ale byla jiná technická závada - pérování a také  proražená pneumatika. Podle dalších ovšem opravuje a dále jede. ( viz podrobnosti v jiném článku), i když ztratil hodně času.

Ve středu se závodníci všech  tříd přesunou z Maroka do Mauritánie, čeká je  šestá etapa dlouhá 622 kilometrů s rychlostní zkouškou o délce 492 km v Zúerátu.


 
 
Fotogalerie:   Tomáš Tomeček na prologu Dakaru 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose