www.car.cz
 

Na kopcích bude veselo. Další vůz SP v České Republice!
     15.1.2005 18:58 - Vladimír Rožánek


Mostecká stáj Cardo Racing připravila překvapení v podobě nového závodního vozu na příští sezónu. Jedná se o vůz specifikace SP a pilotovat by ho měl mladý pilot z Velkých Karlovic – Miroslav Jakeš, který se tak poprvé podívá i do evropského šampionátu.

 

 Již v loňské sezóně dokázal mladý Mirek Jakeš zajet velmi cenné úspěchy při závodech do vrchu v kategorii A do 1400ccm. V této kategorii se ziskem 176 bodů vloni zvítězil s vozem Škoda Felicia Kit Car 1400. Páté místo mezi áčky také potěšilo. V sezóně 2005 se chystá usednout do vozu, který v loňském roce vyhrál v Mistrovství Evropy do vrchu kategorii SP.

Vůz pochází z Francie a Jean Marc Charvin s ním také vybojoval celkové třetí místo v kategorii I.

 

Tovární Peugeot 306 SP si v rukou J.M. Charvina vedl skvěle a mostecká stáj se rozhodla s tímto vozem startovat nejen v domácím kopcovém mistrovství, ale také v ME do vrchu, kde bude tento vůz velkou konkurencí pro ostatní závodníky. Uvidíme, jak rychle si Miroslav Jakeš na nové auto zvykne, protože tento pilot patří mezi velké naděje kopcového závodění a těšíme se, že zle potrápí konkurenci nejen v domácím mistrovství, ale také v Evropě, kde si na titul dělá po Šenkýřovi zálusk i Petr Vojáček, bývalý jezdec stáje Cardo Racing, který v ročníku 2004 zajel druhé místo v ME do vrchu kategorie SP s vozem Opel Astra OPC.

 


 
 
Fotogalerie:   Vrchy 2005 - nové auto v ČR

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose