www.car.cz
 

Sosnová připravuje Zimní setkání mistrů rally. Už za týden
     20.1.2005 18:23 - tisková zpráva


Prvním automobilovým závodem na území České republiky v letošním roce se stane Zimní setkání mistrů rally, které proběhne v sobotu 29. ledna 2005 na Autodromu Sosnová u České Lípy. Jedná se o volný mezinárodní podnik pro jezdce ze Zóny střední Evropa s platnou licencí. Pořadatelé z Autoklubu Česká Lípa v AČR očekávají na startu zhruba třicet jezdců. 

 

„Každý jezdec absolvuje na sosnovské dráze dvě závodní jízdy na čas. Závodní jízdy se jedou na dvě kola. Do konečného výsledku se počítá součet časů z obou jízd. Vítězem bude jezdec s nejnižším součtem časů. Ještě před samotným závodem je na programu volný trénink, když každý jezdec absolvuje jednu tréninkovou jízdu na čas,“ uvedl Jan Mochan, ředitel závodu.

 

Vedle českých jezdců se předpokládá účast vybraných rakouských jezdců, kteří startují v premiérovém ročníku Wintercupu 2005. Zatím je předčasné hovořit o konkrétních jménech. Omluvil se nám vítěz rakouské Jänner rallye Václav Pech, který nemá k dispozici auto, neboť jeho Ford Focus WRC absolvuje repasi na britských ostrovech. O  účasti pilotů našich jižních sousedů jednáme.“ 

 

Závod se pojede na rallycrossové trati sosnovského Autodromu, když jezdci budou startovat jednotlivě s patnáctisekundovou prodlevou. Na trati budou současně pouze tři vozy. Závod se pojede ve vypsaných třídách N1, N2, N3, produkční vozy (N4), A5, A6, A7, A8 (WRC), Super 1600. Každá třída bude vyhodnocena samostatně, pokud bude na startu minimálně pět jezdců. Pořadatelé avizují v případě zimního počasí možnost použití hřebů. „Pneumatiky jsou libovolné. V případě, že by hrozilo ničení asfaltového povrchu trati, použití hrotů bude zakázáno. Každopádně pro řadu jezdců může být Sosnová vítaným testováním před Šumavou,“ upřesnil Mochan.

 

Uzávěrka přihlášek jezdců je v neděli 23. ledna. Další informace získáte na telefonním čísle 487 824 745, případně na mailové adrese: sportauto@autodrom.cz. Bližší informace k Zimnímu setkání mistrů rally včetně přihlášky najdete na internetové adrese: www.autodrom.cz.

 

Během sobotního dne proběhne v prostorách sosnovské Racing Arena rovněž tisková konference k Mogul Šumava Rallye Klatovy, sportovní sezoně na Autodromu Sosnová a představení názvů českých šampionátů v rally a sprintrally (Select media).

 

Časový harmonogram Zimní setkání mistrů rally – sobota 29. ledna 2005:

9.30 – 12 hodin: volný trénink

12.30 hodin: start 1. závodní jízdy

13.45 hodin: start 2. závodní jízdy

15.20 hodin: vyhlášení výsledků

 

 

V České Lípě 20. ledna 2005                                                           Roman ORDELT

                                                                                                           tiskové středisko

                                                                                                          Autodrom Sosnová


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose