www.car.cz
 

Emil Triner se vrátil do Octávie WRC a řádil v Sosnové.
     31.1.2005 12:24 - Pavel Jelínek


Jiří Pertlíček (Mitsubishi Lancer EVO VIII) se stal vítězem premiérového Zimního setkání mistrů rallye, které se o tomto víkendu uskutečnilo na Autodromu Česká Lípa. (viz  fotografie v naší  fotogalerii)

Hlavním favoritem na prvenství byl sice příbramský Emil Triner, který se poprvé po ukončení  činnosti týmu SEAT Sport objevil opět ve voze  Octávie WRC, s níž by měl jet  i  při dalších  soutěžích u nás, ale kvůli penalizaci mu  prvenství uniklo.

Triner skončil až desátý po minutové penalizaci ve druhé závodní jízdě , kdy si  nepovoleně zkrátil zasněženou trať. Jinak by totiž zřejmě poškodil vůz. Nicméně  Triner na sněhu  řádil a  divákům připravil zajímavé zážitky.

Za zmínku ovšem stojí i další plány  severočeských pořadatelů ze Sosnové : soutěž na sosnovském okruhu by se měla stát součástí rallyeového kalendáře a navíc i součástí Zimního poháru, do kterého se započítávají výsledky  Jänner rallye a Rallye Šumava Klatovy. (každý den samostatně).

Naopak finálový podnik ve sprintrallye se letos v Sosnové nepojede.

Výsledky:
1. Pertlíček (Mitsubishi Lancer EVO VIII) 4:13,775, 2. Semerát (Mitsubishi Lancer EVO V) 4:17,478, 3. Liška (Mitsubishi Lancer EVO VIII) 4:18,168.

 

Videa ze Zimního setkání mistrů v Sosnové

 


 
 
Fotogalerie:   Klouzání na sněhu - Sosnová 2005 od Josefa Svobody

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose