www.car.cz
 

Španělský okruh Albacete? Velké neznámá
     2.2.2005 14:16 - tisková zpráva


V letošním kalendáři Velkých cen se po deseti letech objevil španělský okruh Albacete, který nahradil finské Alastaro. Nutno podotknout, že pro drtivou většinu jezdců se jedná o zcela neznámý okruh, z těch současných s ním mají zkušenosti snad pouze Frankie Vojtíšek, Markus Oestreich a Gerd Koerber.

 „Pamatuji si, že kdysi, snad v roce 1995 jsem v Albacete jel. Možná jsem i vyhrál. To je tak ale asi všechno,“ odpověděl na dotaz týkající se okruhu Martin Koloc. Podstatně lepší paměť má v tomto ohledu ing. Slávek Půr, který navštívil Albacete v roce 2003.

„Pokud vím, tak se jednalo o závod v rámci Španělského poháru a Antonio v něm startoval poprvé za volantem Buggyry. Měl nějaké problémy s diferenciálem, takže si na jeden ze závodů vzal speciál Noela Croziera a vyhrál. Bylo vidět, že okruh velmi dobře zná,“ říká Slávek s tím, že v případě Albacete se jedná o poněkud vyvedenější Nogaro.

„Okruh je poněkud širší, podstatně lépe než v Nogaru je vyřešena otázka týkající se únikových zón.“ Podle slov Slávka Půra bude „zatáčkový“ okruh hodně vyhovovat technickým jezdcům.

Albacete bude určitě sedět jezdcům typu Markuse Oestreicha a Gerda Koerbera, nejsem schopen odhadnout, jaké šance má David. Samozřejmě, že slušně může zajet i Antonio. Když má den, je k neudržení, navíc, jak jsem již řekl okruh velmi dobře zná. Co se auta týče, i přes velký počet zatáček nedostanou brzdy zabrat tak, jako v Alastaro, velmi důležitý bude ovšem výběr pneumatik.“

 

buggyra



 
 
Fotogalerie:   Trucky - tlačenice v první zatáčce

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose