www.car.cz
 

Mladíček Karel Abraham se chystá na vstup do MS moto
     9.2.2005 11:14 - Pavel Jelínek


Teprve patnáctiletý Karel Abraham se chystá na svoji premiérovou sezónu v  seriálu mistrovství světa silničních motocyklů ve třídě do 125 ccm.

Po minulé sezoně v mistrovství Evropy se stal Talentem roku a vloni v prosinci ho komise přijala mezi elitu. Student Moravského gymnázia v Brně pojede v barvách  italské stáje Semprucci, kde mu na tovární Aprilii přidělili jeho oblíbené číslo 44.

Úvodní letošní testy ovšem  pro  mladíka nedopadly  dobře. Už při prvním testování před několika dny  na okruhu ve Valencii nezvládl zatáčku za cílovou rovinkou a havaroval.  Naštěstí se nic vážnějšího nestalo, ale testy  tím  předčasně  skončily. Nicméně o víkendu pojede do Španělska  znovu a jezdec věří, že se mu  podaří více přiblížit svému  týmovému kolegovi.

Tím je  Němec Dario Giuseppetti  a zatím je dělí rozdíl tři a půl vteřiny na jedno kolo. (což je opravdu dost!!) Dario totiž na rozdíl  od Brňana ve Valencii ještě nikdy nejezdil a Karel se tedy musí úplně vše učit.

Nicméně brněnský nováček zná ze všech tratí šampionátu pouze Brno, Assen a Sachsenring. Takže letošní rok pro něj bude opravdu náročný.

Sezóna MS  startuje 10. dubna.


 
 
Fotogalerie:   Fotopád Ivo Holáně v Mostě- od L. Novosáda

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose