www.car.cz
 

Historie Barum rallye - 34 let v samostatné knize
     10.2.2005 10:40 - Pavel Jelínek


Zlínskou Barum rally od jejím počátků v roce  1971 až po evropskou současnost mapuje  další kniha Pavla Vydry a  fotografa Jana Splídka, která se v minulých dnech objevila na tuzemském knižním trrhu.

Kniha mapuje třicetičtyřletou historii jedné z nejpopulárnějších českých soutěží - Barum rally. Autor tak navázal na  svoji knihu o Rallye Bohemia a mimochodem měl též možnost absolvovat hned několik ročníků  "barumky" přímo jako spolujezdec.  Průběh jednotlivých ročníků naší nyní zřejmě nejslavnšjší soutěže doplňuje řadou různých perliček a zajímavostí z vlastní soutěže i z jejího zákulisí. Vše pak doplňují sportovní potréty jezdců i spolujezdců, kteří se nejvíce zapsali do historie zlínské soutěže.

V knize samozřejmě nechybí desítky barevných i černobílých fotografií, z nichž lze posoudit, jak postupoval vývoj soutěžních vozů od sedmdesátých let až po současnost a zavzpomínat na  doby již minuilé.

Doporučená cena knihy je 189 Kč. Na internetu se ale dá pořídit i levněji. O knihu si můžete  napsat rovněž na naši  adresu : pavel.jelinek@car.cz  nebo pavel.jelinek@motormix.cz a její  zaslání na dobírku vám zajistíme. 

Autor mimochodem již nyní připravuje další   knihu, tentokrát věnovanou naší  nejstarší soutěži -  Rallye Šumava. Výzva pro fotografy, především pro pamětníky. Máte fotky ze Šumavy?

Barum Rally
Pavel Vydra, Jan Splídek

120 stran černobílých
48 str. plnobarevných
Kód knihy: KA0079
ISBN: 80-722-6929-1, EAN: 978-80-7226-929-7

Z obsahu knihy

  • průběh a výsledky všech ročníků Barum Rally od r. 1971
  • životopisy a fotografie nejúspěšnějších jezdců, spolujezdců a mechaniků
  • technické informace o soutěžních automobilech
  • plánky tratí rychlostních zkoušek
  • stovky černobílých a barevných fotografií
  • informace ze zákulisí soutěží

 
 
Fotogalerie:   Barum rally 2004 - od Ivo Nesrovnala

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose