www.car.cz
 

Dorna založila MotoGP akademii
     10.2.2005 11:27 - tisková zpráva


Dorna Sports, vlastník práv na silniční motocyklové mistrovství světa, založila nový projekt nazvaný „MotoGP Academy“. Účelem je pozdvihnout kvalitu jezdců různých národností na takovou úroveň, aby se zanedlouho mohli stát rovnocennými účastníky světového šampionátu.

 

Nejnadějnější mladí závodníci z Evropy prošli výběrovým řízením a šesti z nich byla nabídnuta možnost účastnit se zmíněného kompletního programu projektu pod vedením Alberta Puiga. Ten je v současnosti manažérem týmu Telefonica Movistar Honda ve třídě 250cc a s vyhledáváním talentů a jejich dalším vývojem má obrovské zkušenosti. Jeho lekce dostali např. Dani Pedrosa, Toni Elias, Casey Stoner, Chaz Davies nebo Julian Simon.

 

Výchova talentů proběhne po dvou liniích – v jejich rodných zemích a samozřejmě také ve Španělsku. Týkat se bude zdokonalení psychické odolnosti, fyzické kondice a nezapomene se i na jazykové vybavení.

 

Sportovní část programu bude obnášet tréninkovou účast v zimních motokrosech a supermotardech na různých tratích. Jezdci se také zúčastní letošního španělského šampionátu ve třídě 125cc na strojích Honda RS. Rovněž jim bude nabídnuta možnost svézt se na divokou kartu při některých podnicích samotného MS ve stejné kubatuře.

 

A nyní již kdo je těmi nadějemi poctěnými výše uvedenými možnostmi:

 

Joshua Sommer, Německo, 15 let

Meik Minnerop, Německo, 15 let

Bradley Smith, Velká Británie, 14 let

Daniel Webb, Velká Británie, 13 let

Ion Garrido, Španělsko, 16 let

 

Pětici ještě doplní další španělský mladík, který bude zanedlouho určen.


 
 
Fotogalerie:   Lukáš Pešek Sachsering 2004

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose