www.car.cz
 

Nová podoba mosteckého autodromu je na světě
     15.2.2005 18:16 - tisková zpráva


 Nová podoba okruhu pro rok 2005

 

I přes nepřízeň počasí posledních dnů pokračují stavební práce na realizaci dalších etap areálu pro výcvik bezpečné jízdy na diváckém svahu mosteckého Autodromu Duhové Energie – zdejšího polygonu. Až poleví mrazy, budou zahájeny také finální práce na úpravách okolí nové zatáčky na konci cílové rovinky, která pro automobilové závody nahradí původní retardér.

 

V areálu okruhu se toho samozřejmě děje mnohem víc, například se průběžně opravuje oplocení, na dílnách se kompletují bloky z pneumatik, které se umísťují ke svodidlům. Nová zatáčka se bude ještě osazovat obrubníky a v jejím okolí budou nasypány záchytné štěrkopískové zóny. V tom místě také bude nutné dokončit svodidla a novou trasu obslužné komunikace. Na jaře pak všechno vyvrcholí vysetím trávy,“ uvedl generální ředitel okruhu ing. Pavel Hanka a dodal, že všechno bude jako obvykle směřovat k datu inspekce Bezpečnostní komise FIA, která přijede před udělením licence a homologace ověřit jak byly splněny její požadavky.

 

Nadále platí, že ještě letos bychom chtěli zprovoznit první část polygonu. Máme za sebou jednání s rakouským dodavatelem hydraulických technologií a zjara začne jejich instalace. Právě hydraulicky poháněná uhýbací deska bude jedním z prvků, s jehož pomocí se řidiči budou moci naprosto dokonale naučit zvládat uměle vyvolaný smyk,“ prozradil Hanka.

 

Na nové mapce mostecké závodní dráhy je tedy dobře vidět nejen prudká zatáčka, šikana na konci cílové rovinky, jejímž účelem je zpomalit závodníky před nájezdem do technické pasáže  okruhu, ale vlastně poprvé je veřejnosti představen také konkrétní tvar Polygonu na diváckém svahu a  rozmístění jeho jednotlivých výcvikových modulů.

 

Definitivní podobu už získal také termínový kalendář letošních závodů a jejich konkrétní náplně. „Také letos bude stěžejním podnikem FIA Evropský pohár tahačů, který pojedeme pod tradičním jménem MATADOR Czech Truck Prix. Motorističtí fanoušci se ale můžou těšit i na další oblíbené kategorie, jako je evropský šampionát silničních motocyklů, či nástupce legendární Intersérie, který se pojede pod názvem Sports car Challenge 2005. Celkem třikrát se v Mostě letos představí nejlepší domácí pohár Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cup, který letos s novým vozem a pozměněnými pravidly zahájí svůj už devátý ročník. Chceme dodržet i tradici oblíbeného Motoristického dne pro veřejnost. Jarní bohužel pořádat nemůžeme, protože nás čeká ještě hodně práce, ale na podzim, přesněji 15. října to všem fanouškům vynahradíme. Každopádně platí, že informace o dění na mosteckém závodním okruhu mohou zájemci najít nejen na našem webu, ale nyní i na teletextu TV NOVA. Na stránce 698b je v současnosti k dispozici aktuální kalendář závodů. Po zahájení sezóny zde toho bude pochopitelně mnohem víc,“ slíbil generální ředitel.

 

Na závěr se ještě zmínil o tom, že jednou z aktuálních změn je také přečíslování v městské části Souš, kde okruh sídlí. Rozhodnutím magistrátu přestává platit dosavadní číslo popisné 1313 a oficiální adresa AUTODROMU MOST a.s. je nyní Tvrzova ulice číslo 5.

 

    Dušan Matouš

                                   http://www.autodrom-most.cz


 
 
Fotogalerie:   Vzpomínka na SCC 2004

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose