www.car.cz
 

Jiří Mrkývka začne letošní mistrovství světa superbiků později
     17.2.2005 16:49 - Pavel Jelínek


Už jenom několik  dní zbývá do startu dalšího ročníku MS superbiků v katarském Dauhá , kterého by se opět měl zúčastňovat i brněnský jezdec Jiří Mrkývka junior.

Právě  jemu vloni vyšel  úvod sezóny naprosto skvěle, když v první jízdě roku vynbojoval desáté místo. Nicméně letos na úspěch nenaváže, neboť v brněnském týmu čekají na nový motocykl a ten ještě nedorazil.

"Do druhého závodu začátkem dubna v Austrálii bychom už měli zasáhnout, Katar ale nestihneme. Stejně  tak nemůžeme odjet na testování, které je ještě  o týden dříve, tedy o tomto víkendu" sdělil nám manažer stáje a zároveň otec jezdce Jiří Mrkývka senior.

Připomeňme, že v loňském MS obsadil Jirka se třinácti body 25. místo.Což bylo dosud nejvíce v historii jeho světových startů!!

Problém je, že stávající Mrkývkův  motocykl, na kterém startoval také v loňském roce, je už zastaralý a nekonkurenceschopný. Do nové sezony proto tým chce vstoupit s novým speciálem  Ducati 999 RS.

Doplňme také, že letošní dvanáctidílný seriál mistrovství světa superbiků se představí  po letech také v Česku.  Jeho sedmý díl se pojede 17. července na Masarykově okruhu v Brně.


 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose