www.car.cz
 

Pavel Valoušek si na Šumavě ve třídě vyjel Winter Cup. Nyní do Mexika
     20.2.2005 17:47 - tisková zpráva


 Pavel Valoušek si na Šumavě vyjel Winter Cup

 

S cílem vyhrát v konečném hodnocení skupiny A ve Winter Cupu a potěšit oko přihlížejících diváků se vydala na trať jubilejního 40. ročníku Mogul Šumava Rallye Klatovy posádka Trumf Rally Teamu Pavel Valoušek – Pierangelo Scalvini. V cestě jim stálo 216 km rychlostních zkoušek vesměs pokrytých vrstvou sněhu a ledu.

 

Posádka žluté suzuki začala stylově. Svým soupeřům ve skupině velkým tempem ujížděla a nadělovala jim desítky vteřin. Díky chybě Martina Prokopa jejich náskok na konci první etapy čítal neuvěřitelné dvě minuty. Ta těžší část soutěže ale teprve měla přijít. Už v druhé sobotní rychlostní zkoušce vyzkoušel záludnost tratě i Pavel Valoušek a po veliké ztrátě se propadl až za záda Josefa Petáka.

 

„Při dobržďování do zatáčky nám zhasl motor a my jsme zapadli do sněhu. Když nám diváci pomohli na trať, řekli mi, že mám defekt. Vůbec si nejsem vědom, že bychom na něco najeli, je to malá záhada. V každém případě jsme tím ztratili tak čtyři minuty, protože jsme pak ještě nestihli časovku a dostali dvacetivteřinovou penalizaci,“ popisuje události jezdec. Jeho následná stíhací jízda přinesla své ovoce už na čtrnácté RZ, kde „nadělil“ Petákovi půlminutu a dostal se opět do čela skupiny.

 

V posledních rychlostních zkouškách si pak jen hlídal solidní náskok, který do konce soutěže narůstá na jeden a tři čtvrtě minuty. Vítězství na Šumavě pro něj zároveň znamená zisk Winter Cupu za první místo ve třídě A6 i ve skupině A. Body do absolutní klasifikace ale tentokrát unikají, vozy skupiny N jsou na Šumavě podstatně rychlejší.

 

„Není to ani tak povrchem, jako spíše charakterem trati. Bylo tu moc akcelerací, po chvíli se zase brzdilo téměř na nulu a opět akcelerovalo, mnohdy i do kopce. Toto auto ale potřebuje pořád jet, při akceleracích ztrácíme v každé zatáčce na enka cenné vteřiny,“ vysvětlil Pavel. Při prvním průjezdu Čínovským okruhem, kde zajel fantastický šestý čas, ukázal, jak vysoko ve výsledcích se s tímto autem může na ideální trati pohybovat.

 

 „Úkol získat Winter Cup jsme splnili a snad jsme i zahřáli fanoušky podél trati. Teď nás čeká opravdu těžká soutěž v Mexiku, vítězství na Šumavě nás určitě povzbudí,“ naznačil Pavel svůj další program.

                                   

        tisková informace

-Vicky- Media Productions  

          foto: F. Dušek

                         

       


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose