www.car.cz
 

VW pojede po Dakaru i světový pohár - březnovou Rally Por las Pampas
     2.3.2005 22:13 - tisková zpráva


Cílem účasti týmu Volkswagen Motorsport ve světovém poháru v cross country je komplexní příprava vozů a celého týmu na Rally Dakar 2006. Tým se poprvé představí na úvodním podniku poháru, březnové Rally Por las Pampas.

 Po úspěšném vystoupení na lednové Rally Dakar zahajuje tým Volkswagen intenzivní testovací a soutěžní program, který vyvrcholí nejslavnějším rally-raidem světa v lednu 2006.

V konečných výsledcích Rally Dakar 2005 figurovaly tři posádky týmu Volkswagen na třetím (Kleinschmidt – Pons), pátém (Saby – Périn) a dvanáctém (Gordon – Zitzewitz) místě, a tak se tým mohl radovat z prvních stupňů vítězů vybojovaných s vozem poháněným dieselovým motorem.

Německý tým zatím plánuje start minimálně na čtyřech ze šesti podniků kalendáře světového poháru v cross country. Do úvodního podniku – jihoamerické Rally Por las Pampas (6. – 12. března) - Volkswagen nasadí dva Race-Touaregy, do jejichž kokpitů usednou velezkušené posádky Jutta Kleinschmidt – Fabrizia Pons (GER/ITA) a Bruno Saby – Michel Périn (FRA/FRA).

"Race-Touareg jsme od jeho debutu v lednu 2004 podstatně vylepšili. I v dalších měsících budeme pokračovat v pronásledování vedoucích jezdců a týmů a jsme rozhodnuti propast mezi jimi a námi překlenout," říká šéf týmu Volkswagen Motorsport, Kris Nissen. "Účast ve světovém poháru v cross country je jedním z nejdůležitějších prvků týmové strategie, dalšími jsou vývojový program a testy."

"Na úvodním podniku, jehož tratě vedou Argentinou a Chile, budeme startovat se dvěma vozy, za jejichž volanty usednou Jutta a Bruno. Ovšem chceme, aby v průběhu sezóny soutěžili i další jezdci. Zatím jsme nevybrali podniky, na kterých se představíme. Cílem naší účasti v poháru je komplexní a dokonalá příprava vozů, jezdců, navigátorů a vůbec celého týmu na Rally Dakar 2006," vysvětluje Nissen.

V rámci stávajících struktur plánuje Volkswagen Motorsport vytvoření nezávislého testovacího týmu. První z pěti plánovaných testů se již odehrál na konci února v Maroku.

Kalendář světového poháru v cross country 2006:
1. 6. – 12. 3. Argentina - Chile (Por las Pampas)
2. 1. – 12. 4. Tunisko
3. 24. – 29. 5. Maroko
4. 25. 6. – 2. 7. Turecko (Orient)
5. 24. 9. – 2. 10. Egypt (Rally faraónů)
6. 7. – 14. 11. Spojené arabské emiráty (Desert Challenge)


tisk info  Volkswagen


 
 
Fotogalerie:   DTM v Brně 2004 od Otakara Muchy

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose