www.car.cz
 

Mexiko 2005: Roman Kresta na shakedownu devátý
     11.3.2005 10:29 - tisková zpráva


Pilot továrního týmu BP-Ford WRT Roman Kresta nám řekl, že si testovací shakedown projel celkem třikrát. Podařilo se mu zajet devátý nejrychlejší čas, když porazil oba své týmové kolegy Toniho Gardemeistera a Daniela Solu.

„Shakedown měřil něco přes sedm kilometrů a projel jsem si ho celkem třikrát. Výhoda je v tom,best replica watches že na něm byl takový povrch, jako na rychlostních zkouškách, tudíž jsem si mohl prověřit nastavení svého Focusu WRC,“ řekl na úvod Kresta.

„Všechno fungovalo dobře a nic jsem již nemusel měnit. Použiji tak nastavení, které jsem si vyzkoušel ve Španělsku. Pneumatiky Michelin jsem měl ze středně tvrdé směsi, ale v soutěži možná pojedu na tvrdších. To se uvidí až podle momentální situace na trati,“ pokračoval český mladík.

Roman Kresta by měl do dnešní etapy odstartovat jako osmý, tudíž by měl mít již dobře vyčištěnou trať. Podle něj to však až taková výhoda není, jelikož v Mexiku startuje poprvé. „Trať je opravdu velmi náročná a místy hodně členitá. Naštěstí spolupráce s Honzou Možným funguje velmi dobře, takže s rozpisem bychom problém mít neměli.“

A co fanoušci, viděl jsi nějaké z Česka? „Co se týká fanoušků, tak jsem viděl jen jednoho, který za námi přišel a chtěl podepsat vlajku. Stihnul nám říct, že je Čechoameričan a přijel myslím ze Chicaga, takže přímo z České republiky jsem u tratě neviděl nikoho.“

Můžeš nám ještě něco říci ke středečnímu tréninku? „Ano, když jsme spolu mluvili naposledy, tak ještě bylo vše OK, ale pak jsem v samotném závěru dne se svým Volvem havaroval. Vyřítil se proti mně jeden místní obyvatel se svou dodávkou a já abych zabránil čelnímu střetu, jsem strhl svůj tréninkový vůz do příkopu. Nikomu se naštěstí nic nestalo, odnesly to jen plechy,“ dodal na závěr Kresta.

Časy na shakedownu Mexiko:

1. Markko Märtin (Peugeot 307 WRC) 6:13.3 min

2. Marcus Grönholm (Peugeot 307 WRC) 6:14.7

3. Sébastien Loeb (Citroën Xsara WRC) 6:15.3

4. Petter Solberg (Subaru Impreza WRC) 6:16.2

5. Francois Duval (Citroën Xsara WRC) 6:17.4

5. Antony Warmbold (Ford Focus WRC) 6:17.4

7. Chris Atkinson (Subaru Impreza WRC) 6:17.5

7. Armin Schwartz (Škoda Fabia WRC) 6:17.5

9. Roman Kresta (Ford Focus WRC) 6:17.7

10. Harri Rovanperä (Mitsubishi Lancer WRC) 6:17.9

11. Gilles Panizzi (Mitsubishi Lancer WRC) 6:20.5

12. Toni Gardemeister (Ford Focus WRC) 6:21.9

12. Daniel Solá (Ford Focus WRC) 6:21.9

14. Xavier Pons (Peugeot 206 WRC) 6:34.5

15. Jani Paasonen (Škoda Fabia WRC) 6:29.1

Zpracoval: RV FFK

Kresta už má v Mexiku odtrénováno

Přestože se nám dlouhou dobu nedařilo navázat spojení s Romanem Krestou, který je nyní v Mexiku, nakonec jsme se s ním alespoň na malou chvíli spojili. Český pilot nám tak mohl popsat, jak proběhly tréninky.

„Rychlostní zkoušky jsou velmi náročné a přestože se očekávalo, že se pojede po blátivých cestách, tak je velmi příznivé počasí,“ prozradil na úvod Kresta. „Rozpis jsme udělali s Honzou v pohodě a žádné vážnější problémy se nevyskytly. Domnívám se, že to bude OK.“

„Má taktika zůstává stejná a to dojet až do cíle, abych poznal další soutěž, na které jsem ještě nestartoval. Také si budeme chtít s Honzou vyzkoušet spolupráci naostro. Samozřejmě bych byl rád, kdybych bodoval,“ pokračoval český mladík.

Ani jsme se nemuseli ptát a Roman nám řekl, že opět trénoval společně s Tonim, se kterým si perfektně rozumí. Nezapomněli jsme se zeptat ani na Daniela Solu. „Žádná rivalita mezi námi není a ani nesmí být. Nebylo by to dobré pro tým. Normálně se s Danim bavím, není v tom žádný problém,“ doplnil Kresta.

Na závěr dodal, že má již svůj Focus WRC nastavený a přichystaný na start Mexické rally. Ani na fanoušky nezapomněl a kladl nám na srdce abychom VÁS pozdravovali. Svůj slib plníme.

Zpracoval: RV FFK

http://www.fansforkresta.cz/


 
 
Fotogalerie:   Češi na MS v Kataru 2005 od Petra Štoly

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose