www.car.cz
 

Václav Pech kraloval na Vysočině i v anketě doma v Plzni
     14.3.2005 19:06 - tisková zpráva


Jako v zimní pohádce o Mrazíkovi vypadala krajina v okolí Okříšek u Třebíče, která se stala dějištěm prvního podniku domácího mistrovství ve sprintrallye. Vítězem soutěže se stal Václav Pech jun., který tak rázně vykročil k obhajobě loňského titulu.
 
Letošní nezvykle dlouhá zima zažila v noci před startem další příval sněhu a silnice na území celé naší republiky byly v kalamitním stavu. Místy se nedalo kvůli množství sněhu vůbec projet. Pořadatelé z autoklubu v Okříškách však byli přichystáni perfektně a naplánovaná automobilová soutěž se mohla uskutečnit i v těchto extrémních podmínkách před zraky tisíců fanoušků.
 
„Jsem unesený zážitkem z jízdy, zimnímu závodění přicházím čím dál víc na chuť a momentálně bych si přál aby sníh vydržel až do srpnové Barumky,“ nadšeně vypráví jezdec vítězné posádky Václav Pech jun. „Chci složit poklonu místním pořadatelů, kteří dokázali navzdory počasí udržet tratě rychlostních zkoušek sjízdné.

Před každou z RZ stála fréza a pluh, a tak se mohla soutěž uskutečnit, i když v té době mnohé hlavní tahy byly kvůli tvořícím se závějím sjízdné jen obtížně. Byl to pro mě opravdu silný zážitek řídit soutěžní speciál na sněhovém povrchu, a přál bych každému z fanoušků mít možnost vyzkoušet si takovou jízdu s dlouhými smyky,“ říká Pech jun.
 
Posádka EuroOil teamu šla do vedení hned na první rychlostní zkoušce a během celé soutěže si vypracovala dostatečný půlminutový náskok. Držet krok s nasazeným tempem se dařilo pouze bratrské dvojici Vojtěchů, kteří pak nakonec svedli souboj mezi sebou o stříbrnou příčku. Zimní podmínky však kladly zvýšené nároky na všechny lidi našeho teamu, kterým musím za svůj úspěch zvlášť poděkovat včetně mého táty, který pracoval v Okříškách ve funkci sněhového špiona. Stával v sobotu již ve tři hodiny aby stačil projet všechny erzety a označil problémová místa, kde se mohly tvořit sněhové jazyky, nebo jiné změny oproti tréninku, který byl v odlišných podmínkách. A hned po našem průjezdu poslední rychlostní zkouškou spěchal do Plzně, kde mě zastoupil na slavnostním večeru při předávání ceny „Sportovní hvězda roku města Plzně“, kde jsem se v hlasování sportovních příznivců umístil na prvním místě před hokejistou Martinem Strakou. Mám samozřejmě radost i z tohoto ocenění a z toho, že se motorismus dostal před hokej. Moc děkuji všem fanouškům, kteří mě  poslali svůj hlas,“ dodal ještě Václav Pech jun.
 
Team odvezl z Okříšek ohromný, zlatý pohár určený pro vítěze, ale na velké oslavy úspěchu není čas. Všichni již pilně pracují na přípravě soutěžního automobilu na další start, kterým bude Valašská rallye koncem tohoto měsíce.
 
 
Jaroslav Štauber
www.RallyeJournal.cz
 


 
 
Fotogalerie:   Rallye Vysočina 2005 od Ivo Nesrovnala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose