www.car.cz
 

Dovizioso nejrychlejší první den oficiálních testů třídy 250cc
     17.3.2005 07:49 - Pavel Jelínek


Andrea Dovizioso poslal první varování úřadujícímu mistru světa Danielu Pedrosovi hned při prvním vzájemném střetnutí na dráze. Jelikož je nováčkem v této třídě, jedná se samozřejmě o velké překvapení.

Výše dva uvedení jezdci společně se Sebastianem Portem dominovali dnešním testům po většinu odpoledne.

 

Jsem velice šťastný, motocykl je perfektně připraven a moje časy mě velice potěšily. Nemyslím si ale, že tím, že jsem byl rychlejší než Pedrosa, je vše řečeno“, okomentoval Dovizioso svoje dnešní účinkování.

Výkonem ale potvrdil dohady odborníků, že by mohl být třetím jezdcem, kterému by se mohlo podařit navázat na titul ve třídě 125cc okamžitým získáním pozice šampióna i ve vyšší kubatuře. Jeho předchůdci byli Pedrosa a Poggiali.

Dani je stejně nejrychlejší z nás a zůstává jednoznačným kandidátem číslo jedna na letošní titul. Přesto se budu snažit ze všech sil ztížit mu tuto pozici“, pokračoval dále Dovizioso.

 

Jorge Lorenzo, který stejně jako Dovizioso přestoupil o třídu výše, měl dnes pád, zůstal ale nezraněn. Skončil na sedmé pozici, když před něho se vklínilo trio jezdců na Apriliích Randy De Punker, Alex de Angelis a Casey Stoner.

 

Očekávaná premiéra motocyklu KTM ve třídě 250cc se dnes nekonala a australský jezdec Antony West tak zatím pracuje na svojí kondici. Dle vyjádření Haralda Bartola, technického ředitele týmu, prioritou pro stáj KTM je třída 125cc, a proto je stavba silnějšího motocyklu částečně opožděna. Čtvrtlitrový motocykl by se mohl poprvé představit při závodech MS při čtvrtém podniku ve Francii.

 

Rannímu finálnímu testu třídy 125cc dominovali opět Mattia Pasini a Thomas Lüthi. Tentokráte byl rychlejší prvně jmenovaný italský jezdec. „Jsem velmi potěšen odvedenou prací při těchto testech“, prohlásil Passini, který v loňské sezóně byl korunován oceněním nováčka roku 2004. „Tvrdě jsme pracovali po celé zimní období a toto je jeho výsledek. Přesto je stále dosti prostoru k dalšímu zlepšování“, naznačil Passini budoucí možnosti.

 

Marco Simoncelli a Gabor Talmacsi dále pokračovali v dobrých výkonech z prvého dne. Nepříjemnou zprávou je drobnější zranění Almaro Bautisty, do následujících testů příští týden v Jerezu by měl být ale v pořádku.

 

Z českých jezdců se pochopitelně lépe opět vedlo Lukáši Peškovi, který znovu obsadil 12. pozici. Jeho odstup na nejrychlejšího byl ale podstatně větší než včera. Karel Abrahám si o jedno místo polepšil a patří mu 33. pozice.

 

-pa-




 
 
Fotogalerie:   Výstava Motocykl 2005 Praha od Josefa Svobody

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose